Tech

Így kommentelhetsz videóval Facebookon

A pötyögést nem kedvelők egyik kedvenc funkciója lehet az, hogy a hozzászólások közt már frissen rögzített videókat is meg tudunk jeleníteni.

Néha már azt gondolhatnánk, hogy a Facebook nem tud tovább fejlődni, hiszen aktuális állapotában szinte mindent tud, amit egy ilyen közösségi oldaltól elvárhat az ember, ám tessék, mégis van hová újítani. Ez olykor csak néhány apróságot jelent, máskor meg egy raklapnyi új hangulatjelet, vagy éppen bővített mozgóképes funkciókat.

A Facebook legfrissebb újdonsága a videós hozzászólás intézménye, ami pontosan azt jelenti, amit a neve is takar, tehát mostantól nem csak szöveget, linket, képeket helyezhetünk el hozzászólásként, hanem direktben videót is, például arról, ahogy a cicánk játszadozik valamivel. De ugyanígy a magunkról rögzített anyagok is bekerülhetnek, és akkor nem kell a gépeléssel bajlódni, csak belemondjuk a kamerába amit akarunk, és már mehet is a kommentszekcióba.

facebook video komment

Ezt a csodálatos hírt Bob Baldwin tette közzé, aki mindamellett, hogy hét éve dolgozik Zuckerberg kék-fehér birodalmában, azt is elárulta, a videókommentek lehetősége a Facebook 50th Hackathon keretein belül került fejlesztésre. Ennek a dolognak az a lényege, hogy a derék dolgozók egész nap kódolnak, méghozzá olyan gyorsan, ahogyan csak megy, és ez a videós hozzászólás minden kollégának elnyerte a tetszését.

Innentől kezdve annak, aki szeretne mozgóképes hozzászólást fűzni valamihez, mindössze annyi a dolga, hogy a szöveges komment-mező melletti fényképezőgép-ikonra kattint, és már készítheti is a videót.

Az újítás az asztali gépeken, Androidon és iOS-en egyaránt elérhető. A korábbi funkciók is mind elérhetők, tehát hozzászólásainkat továbbra is színesíthetjük a rengeteg hangulatjellel, vagy matricákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik