Tech

Zombi-irtáshoz épül a legújabb stadion

Ha azt hittük, hogy a virtuális valóság az otthoni karosszékben, fizikailag egyedül játszva ideális, lehet, hogy nagyot tévedünk. A Sega legalábbis mást forgat a fejében.

A virtuális valósággal kapcsolatos híreket és videókat elnézve kialakulhatott bennünk egyfajta kép, hogy milyen felszerelést hogy, illetve hol lehet a legideálisabban használni: a Samsung Gear VR-nál vagy a Google Cardboardhoz hasonló felszereléseknél csak lassan mozdítjuk meg a fejünket a mobil grafikai teljesítménye miatt, az Oculusnál nagyjából egy helyhez vagyunk kötve, a HTC Vive birtokában meg mozoghatunk, de ahhoz elég is a szobánk vendégeknek kitakarított kis ahol-csak-a-papok-táncolnak négyzetfélmétere. Ideje felkészülnünk arra egy új bejelentés kapcsán, hogy a VR-gyártók nagyobb léptékekben gondolkodnak. Sokkal nagyobbakban.

A Sega most például egy teljes csarnokot, egyfajta virtuális stadiont kíván felépíteni Tokióban az ausztrál Zero Latency fejlesztőcéggel karöltve, ahol a játékosok csoportokban összefogva küzdhetnek a VR-ben megjelenő zombihordák ellen. Ha valaki most gyorsan megjegyezné, hogy ez így hülyeség, mivel az izmosabb virtuálisvalóság-felszereléseket kábelek kötik a gépekkel, úgyhogy itt halt hamvába a történet, tegye le a kezét: a játékosok ugyanis gépüket egy katonaira dizájnolt hátizsákban hordják a pályán. Ennek köszönhetően nincsenek kábelek, a játék pedig roppantul hasonlít egy lézerarénához, egyetlen fő eltéréssel: az akadályok és az ellenfelek csak a virtuális valóságban léteznek.

zero latency zombi vr játék

A képen is látható hátizsák pedig a tervek szerint különleges kiépítésének hála több ingerrel képes elárasztani a játékosokat: hőérzettel, szaggal, akár még vízfröccsenést is tud imitálni – bár ezen utóbbinak valóságosságát még vitatják, tekintve, hogy az elektronikának még a zombihadjárat kellős közepén sem tesz jót egy nagyobb adag víz. Profibb játékosok bizonyos játékokban még arra is felkészülhetnek, hogy a felszerelés a fájdalmat is emulálja, úgyhogy ha egy zombi megtámadja, megvágja vagy megharapja őket, annak fájdalmát is érezni fogják. A lelkesedéssel azonban mindenképpen legyünk csínján: a bejelentést taglaló hírek külön kiemelik: egyik cég sem kötött konkrét dátumot a bejelentéshez (és még ennek tudatában is kifejezetten boldogok lehetünk a concept artoktól).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik