Tech

Zombi-irtáshoz épül a legújabb stadion

Bari Máriusz
Bari Máriusz

tech-újságíró, kreatív. 2016. 06. 11. 10:00

Ha azt hittük, hogy a virtuális valóság az otthoni karosszékben, fizikailag egyedül játszva ideális, lehet, hogy nagyot tévedünk. A Sega legalábbis mást forgat a fejében.

A virtuális valósággal kapcsolatos híreket és videókat elnézve kialakulhatott bennünk egyfajta kép, hogy milyen felszerelést hogy, illetve hol lehet a legideálisabban használni: a Samsung Gear VR-nál vagy a Google Cardboardhoz hasonló felszereléseknél csak lassan mozdítjuk meg a fejünket a mobil grafikai teljesítménye miatt, az Oculusnál nagyjából egy helyhez vagyunk kötve, a HTC Vive birtokában meg mozoghatunk, de ahhoz elég is a szobánk vendégeknek kitakarított kis ahol-csak-a-papok-táncolnak négyzetfélmétere. Ideje felkészülnünk arra egy új bejelentés kapcsán, hogy a VR-gyártók nagyobb léptékekben gondolkodnak. Sokkal nagyobbakban.

A Sega most például egy teljes csarnokot, egyfajta virtuális stadiont kíván felépíteni Tokióban az ausztrál Zero Latency fejlesztőcéggel karöltve, ahol a játékosok csoportokban összefogva küzdhetnek a VR-ben megjelenő zombihordák ellen. Ha valaki most gyorsan megjegyezné, hogy ez így hülyeség, mivel az izmosabb virtuálisvalóság-felszereléseket kábelek kötik a gépekkel, úgyhogy itt halt hamvába a történet, tegye le a kezét: a játékosok ugyanis gépüket egy katonaira dizájnolt hátizsákban hordják a pályán. Ennek köszönhetően nincsenek kábelek, a játék pedig roppantul hasonlít egy lézerarénához, egyetlen fő eltéréssel: az akadályok és az ellenfelek csak a virtuális valóságban léteznek.

A képen is látható hátizsák pedig a tervek szerint különleges kiépítésének hála több ingerrel képes elárasztani a játékosokat: hőérzettel, szaggal, akár még vízfröccsenést is tud imitálni – bár ezen utóbbinak valóságosságát még vitatják, tekintve, hogy az elektronikának még a zombihadjárat kellős közepén sem tesz jót egy nagyobb adag víz. Profibb játékosok bizonyos játékokban még arra is felkészülhetnek, hogy a felszerelés a fájdalmat is emulálja, úgyhogy ha egy zombi megtámadja, megvágja vagy megharapja őket, annak fájdalmát is érezni fogják. A lelkesedéssel azonban mindenképpen legyünk csínján: a bejelentést taglaló hírek külön kiemelik: egyik cég sem kötött konkrét dátumot a bejelentéshez (és még ennek tudatában is kifejezetten boldogok lehetünk a concept artoktól).

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.