Tech

Vízből sört varázsol ez a csodagép

A világ biztosan sokkal jobb hellyé válhat, ha szódavízből nem csak bodzaszörpöt meg fröccsöt állíthatunk elő.

A hagyomány szerint Jézus egyik legnagyobb trükkje volt, amikor a kánai menyegzőn borrá változtatta a vizet, és bizony azóta is sokan vágyják, hogy valami hasonló történjék velük – igaz, idehaza a statisztikákat ismerve inkább az lenne jobb, ha valamivel kevesebben innának alkoholt és többen vizet. Ugyanakkor a lehetőség az izraeli központú SodaStream International fejlesztésének köszönhetően adottá válhat, hogy vízből sört varázsoljunk.

A cég ugyanis viszonylag egyszerűen, otthoni körülmények közt (de ha bejön, úgyis a kocsmák fogják szeretni) nyújt lehetőséget arra, hogy mindössze buborékos víz segítségével állítsunk elő söröcskét, miután hozzáadtuk azt a koncentrált formátumot, melyet a SodaStream “Blondie” néven emleget. A végeredmény így nem más, mint 4,5 százalékos világos sör, ami ízében semmiben nem különbözik egy átlagos sörtől, de aki szerint ez túl szépen hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, annak tessék megpislantani az előrendelői oldalt.

sodastream-sor-001

“A szénsavas technológiánk, és a terjesztési infrastruktúránk kiváló platformot biztosít számunkra ahhoz, hogy ebben a feltörekvő kategóriában is piacra lépjünk, ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozunk egy dedikált sör márkát”, mondta a cég vezérigazgatója, Daniel Birnbaum. Ugyanakkor arra nincs semmiféle garancia, hogy a vízből-sör valóban el tud majd terjedni, és amíg maga a szerkezet is megjelenik a piacon, az is időbe telik, hiszen egyelőre csak előrendelni lehet, és még azt is csak Svájcban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik