Tech

Bankot robbantottak az új Pebble órák

Új generációjához érkezett a Kickstarterről világhódító útjára indult Pebble okosóra – a gyártáshoz szükséges egymillió dollárt órák alatt szedték össze, a kampányból még több mint 30 nap van hátra.

Ha valaki nem ismerné a Pebblet: olyan okosóráról beszélünk, amelynek már első generációja mind az iOS-, mind pedig az Android-alapú készülékekhez tudott csatlakozni, behúzta róluk az értesítőket, naptárba írt programjainkat, zenelejátszónkat tudtuk vele kezelni, mindemellett fel volt szerelve magnetométerrel, fényérzékelővel, gyorsulásmérővel… ennek tudatában pedig nem is csoda, hogy a 2012 áprilisától májusáig a kampány mögött álló Pebble Technology Corporation gond nélkül szedett össze 10.3 millió dollárt – a későbbi, újabb modellek és az ezek mögött álló üzleti siker és pozitív vásárlói visszajelzések pedig, ahogy azt mondják, már történelmet biztosítottak.

Ha ez még nem lenne érdekes, a Pebble kampányoldala szerint ők találták ki az okosórákat, úgyhogy elég jó fogalmuk van arról, hogy mitől hasznos egy ilyen kütyü.

Mivel egy átlagos felnőtt több mint 150-szer néz rá okostelefonjára (elveszítve ezzel a fókuszt), a Pebble készülékek a legfontosabb üzeneteket teszik csak a csuklónkra, azokat, amelyekre tényleg szükségünk van, mindemellett pedig kifejezetten ráerősítenek a testmozgással kapcsolatos funkciókra, az egészség megtartása ugyanis alapvető fontosságú.

Ennek ismeretében kifejezetten ragyogva készíthetjük PayPalünket (taktilisabb olvasóinknak: bankkártyánkat), a PTC ugyanis új kampányt indított a Kickstarteren, amelyre pledgelve három új modellt is beszerezhetünk: ezek a Pebble 2, a Time 2, illetve a Pebble Core.

pebble2 pebble okosóra

time2 pebble okosóra

Leegyszerűsítve: a Pebble 2 pulzusmérővel felszerelt okosóra, a Time 2 ennek színes képernyős, rozsadamentes acéllal updatelt változata, a Core pedig egy olyan fitnesszkészülék, amelynek birtokában okostelefonunkat is gond nélkül otthonhagyhatjuk –3G-kapcsolatának köszönhetően ugyanis képes a lefedett területeken zenét streamelni, illetve GPS-adatokat szinkronizál az olyan appokkal, mint a Strava vagy a Runkeeper.

core pebble okosóra

A Corenak emellett van egy hardverberhelőknek szánt háromgombos külön változata, amellyel legalább annyira tudunk az ígéreteket szerint Ubert hívni, mint drónt kormányozni, autónk ODB-portjáról adatokat kinyerni vagy éppen háziállatainkat letrackelni. Az új generációs készülékek ugyanúgy vízállóak 30 méterig, végre elfogadhatóan nagy eleméletük van (maximum egy hét a Pebble 2 esetén, maximum 10 nap a Time 2 esetén), SMS-eket simán beolvashatunk nekik, elfelejthetjük a gépelést is – valamint több mint 13 ezer app közül válogathatunk a Pebble appboltjából.

Több információt a Pebble kampányoldalon találhatunk – érdemes felhívni a figyelmet, hogy ugyan a szállítást a cég 2017 januárjára ígéri, azt csak “bizonyos országokba” tervezi, így vásárlás előtt érdemes megbizonyosodnunk arról, hogy konkrétan meg is kapjuk az új Pebble-generáció modelljeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik