Tech

Netflixre költözik a Disney-összes

Minden Disney, ami csak a Földön van, a Netflixre költözik. Ez az igazi varázslat - már csak az a kérdés, mi mennyit látunk majd ebből.

A Disney-filmeken korosztályok cseperedtek fel, de a gyerekeket még mindig simán le lehet ültetni bármelyik több évtizedes alkotás elé, mert a legtöbbjük (egy bizonyos korig) ugyanolyan szájtátva fogja bámulni, mintha a Minyonok kalandjait nézné éppen.

Mostantól pedig nem kell arra várni, hogy valamelyik adón felbukkanjon egy ilyen alkotás, vagy épp a Disney-csatorna előtt kuksolni, esetleg gonosz módon a torrenthez nyúlni, hiszen az összes valaha létezett Disney-mese elérhetővé válik Netflixen, amit így nyugodtan nevezhetünk a Disney kihelyezett streaming szolgáltatásának. Sőt, ennyiben nem merül ki a dolog, hiszen ennél többet is ígérnek.

disney

A Netflix bejelentésében konkrétan azt írják, hogy szeptembertől az online szolgáltatás olyan tartalmakkal bővül, mint a Disney, a Marvel, a Lucasfilm, és a Pixar legújabb filmjei és exkluzív tartalmai, tehát nem csak arról van szó, hogy a Disney-összest kapják meg a felhasználók, hanem még sok más, érdeklődésre számot tartó extrát is.

Már csak az a kérdés, milyen területre vonatkozik a bővülés, hiszen az még mindig látható, hogy a Netflix év eleji bővülése nem jelentette automatikusan azt, hogy minden Amerikában elérhető film és sorozat automatikusan elérhetővé vált a világ összes többi részén. Főleg jogi csűrcsavarok miatt a hazai induláskor az látszott, hogy a kinti kínálatnak nagyjából a 10 százalékát lehet Magyarországról is elérni, és bár azóta szép lassan elkezdtek beszivárogni a kezdetekkor még nem elérhető tartalmak is, az amerikai választéknak még mindig csak töredéke látható hazai felhasználók számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik