Tech

Virtuális valóságba költöznek az IMAX mozik

Volt bárkinek és kétsége afelől, hogy pont az IMAX hagyná ki a virtuális valóság lehetőségét?

Habár a virtuális valóság még messze nem nevezhető elterjedtnek, az elkövetkezendő években biztosan mindinkább előtérbe kerül, hiszen a jelenleg még elég borsos áron kapható VR-szettek mind olcsóbbá válnak majd, és egyre több háztartásban találhatóak meg. Addig is azonban el lehet menni az IMAX-be, ahol gyorsan lecsapnak a lehetőségre, hogy a virtuális valóság segítségével még jobb szórakozást tudjanak nyújtani.

Úgy tudni, hogy az IMAX a Google-lel együtt dolgozik azon, hogy megfelelő minőségű VR kamerával szolgálja ki a szórakozni vágyók igényeit, de ez még odébb van egy kicsit, mert becsléseik szerint másfél év kell ahhoz, hogy egy valóban használható verzióval rukkoljanak elő. Ám a VR lehetősége már korábban is elérhetővé válhat, hiszen az IMAX szerint már az idei év végére hat VR-mozi lehet szerte a világon (elsőként Los Angelesben), a későbbiekben pedig Kínába is betörne a fejlesztés.

imax

Úgy tudni, hogy a VR headseteket a svéd Starbreeze biztosítja majd, ami a jelenlegi Oculus Rift és HTC Vive 110 fokos látómezőjével ellentétben 210 fokot tud, amiben az Acer is segít. Azt azonban nem szabad hinni, hogy rögvest egész estés virtuális valósággal nyit majd az IMAX, sokkal inkább a meglévő mozi franchise-okhoz kapcsolódó tartalmakat láthatunk, nagyjából 10 perces időtartamban, 7-10 dollárért.

Az IMAX képviseletében Richard Gelfond azt mondta, bár odahaza is frankón lehet majd élvezni a VR-t, azért a mozi hangulata, és közösségi jellege, illetve maga a technológia, amit a Starbreeze segítségével dolgoznak ki, sokkal élvezetesebbé teszi a dolgot, mintha odahaza, a tévé előtt nyomorogva nézelődnénk. Meglátjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik