Tech

Térképen is megnézheti, hol videóznak élőben Facebookon

A Facebook élő videói (külföldiül Live Video) egész nagy sikert arattak, és azt mutatják, hogy adott esetben többen nézik őket, mint a hasonló élő adásokat a YouTube-on, vagy ha mégsem, akkor az élő adás befejezése után hajlamosabbak rákattintani a felhasználók. Ez főleg azoknak lehet fontos, akiknek nem csak az éppen őket nézők száma számít, hanem az is, hogy a felvételt minél többen kattintsák, aztán ha valóban jó az anyag, akkor majd csak megtalálják őket a YouTube-on is.

Ám a Facebook furfangos fejlesztői nem ülnek karba tett kézzel, hogy lám, milyen jó is az élő adás varázsa, hanem úgy gondolták, miért ne bámulhatnának a felhasználók a világ minden tájáról random adásokat, minél egyszerűbben, ezért megalkották a FB-on belüli Live Video alkalmazást, aminek az a lényege, hogy egy világtérképen jelöli, éppen hol megy a műsor élőben. Ennek köszönhetően így akár egy ausztrál pásztort is bámulhatunk, amint birkát körmöl, a cimborája pedig telefonon sugározza a világnak, vagy megnézhetjük, ahogy elhízott tinédzserek a tengerentúlon éppen Overwatch-ban gyepálják egymást kegyetlenül.

facebook live video map

Akit érdekelnek az ilyesfajta globális mozgóképes kalandok, az ne habozzon, hanem máris kattintson a Facebook bal oldalán lévő állapotsáv “Alkalmazások” menüpontnál látható “Élő videó” hivatkozásra, és hamarosan indulhat a móka. A dolog rendkívül egyszerű, hiszen a térképen csak rá kell bökni, hogy melyik adást kívánjuk nézni, és gyorsan kapunk róla egy nagyon rövid összefoglalót, ami alapján eldönthetjük, hogy valóban érdekel-e minket a téma, vagy csak pillanatnyilag tűnt jó ötletnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik