Tech

Önjáró autókról és pornóoldalakról is beszélt a királynő

A királynő csupa modern dologról beszélt, beleértve az elektromos- és önjáró autókat, a drónokat, illetve a gyerekek pornótól való védelmét.

Az angolok életében minden évben fontos szerepet tölt be az, hogy a királynő elmondja, mire fog figyelni a brit kormány az elkövetkezendő 12 hónapban, és az aktuális beszédnek most jött el az ideje, melynek többek között az önjáró autók, a drónok és a pornóoldalak is részét képezték.

“A minisztereim biztosítják, hogy az Egyesült Királyság élen járjon az új közlekedési formák bevezetésében, többek között az önjáró és az elektromos járművek tekintetében”, mondta a királynő, aki ezzel nagyjából alá is támasztotta a “Modern Transport Bill”-ről szóló pletykát, ami az önjáró járművek és a drónok területén tenne rendet az eddigi nyitott kérdésekben, mégpedig törvényi úton. Mindemellett arról is szó volt a beszédben, hogy az Egyesült Királyságnak a világ vezető helyén kell állnia a digitális gazdaság területén, amibe beletartozik a digitális közlekedés is, tehát amit csak lehet, online felületre szükséges helyezni.

erzsébet királynő

Talán ebből is látszik, hogy miközben néhány országgal odébb egyértelműen a jelenlegi technológiákat kihasználó megoldások felé törekszik a kormányzat, hogy az emberek hétköznapi életét könnyítse, mifelénk inkább a “tiltsanak be minden illegális tevékenységet” jellegű tüntetések miatt éppen keresztbe fekszik a kormány a haladásnak. De hagyjuk most a honi kőbunkós megoldásokat, és nézzük, miről szólt még a királynő.

A beszéd részét képezte, hogy kicsit keményebben kellene fogni a pornóoldalak életkor ellenőrzését, vagyis egy gyerek semmiképpen ne tudjon 18 éven felülieknek szóló tartalmakat bámulni, ám arról nem esett szó, hogy ezt mégis miként lehetne megvalósítani. Csak annyit tudni, hogy a kormány releváns kabinetje elég komoly harcot vív azért, hogy értékelhető megoldást lehessen implementálni a nem fizetős pornóoldalakra. Ez már csak azért is fontos, mert a felmérések szerint ötből egy 11-17 éves látott már olyan pornográf tartalmat az interneten, amely sokkolta őt. Tehát megoldás nincs, de törekvések vannak. Az pedig valahol cuki, hogy a brit birodalom “nagymamája” ilyesmire is figyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik