Tech

Lenyűgöző utazás: rakétán lovagolt az űrbe egy GoPro

Nem ez az első olyan GoPro, ami az űr felé merészkedett, de ilyen menő módon még egyik kamera sem utazott. Le is videózta egy rakéta teljes útját.

Olyasmit már többen csináltak, hogy felküldtek egy GoPro-t nagyon magasra, de ezek általában meteorológiai ballonokra erősített verziók voltak, amik szépen fellebegtek az atmoszféra tetejéig, ám az űrbe a módszer miatt nem léphettek ki. A mostani videónkat azonban egy olyan kamera készítette, amely nem csak az űr határáig jutott, hanem át is lépett oda, hogy végül szépen visszaérjen és megmutassa, milyen odakint.

A kisfilmet még 2015 novemberében rögzítették az UP Aerospace egyik kísérlete során, ám csak mostanában publikálták. A GoPro Hero 4-et egy hatméteres SL-10 rakétára erősítették, amely 120 kilométer magasba repült Mach 5-re gyorsulva, végsebessége meghaladta az óránkénti 6110 kilométert.

Ha valaki egy ilyen utazásra indulna egy rakéta hátán, valószínűleg az első pár másodpercet se élné túl, hogy aztán elmesélje, mit látott: erre jó a GoPro, amelynek teljes képanyaga megnézhető itt. Jó utat!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik