Tech

Sosem hinné, mi lesz a legjobb az önvezető autókban

De mi eláruljuk, mert egy szakértő kiokoskodta. A szex.

Azok a vállalatok, akik belevágtak az önvezető autók fejlesztésébe, olyan víziókkal okolták meg a jövőképüket, hogy ha a sofőröknek nem kell a vezetéssel foglalkozni, egy csomó idejük és energiájuk felszabadul – van olyan gyártó, aki szerint ilyenkor akár dolgozni is lehet már azelőtt, hogy az illető beérne a munkahelyére, más szerint ezzel pont a munkába járásra is kihúzható a pihenőidő, megint mások szerint amíg az autó vezeti magát, mi gyönyörködhetünk a tájban, játszhatunk a családdal, és bla, bla, bla. De van, aki kimondta a tutit. Azért lesz jó önvezető autóban közlekedni, mert míg a rendszer elvezeti önmagát,

az utasok, beleértve a sofőrt is, nyugodtan szexelhetnek útközben.

Komolyan, ezt nem mi találtuk ki (pedig mondjuk tényleg logikus), hanem egy Barrie Kirk nevű szakember, aki egy kanadai, önvezető járművekkel foglalkozó szervezet alapítója. Persze Kirk nem azért mondta mindezt, mert a fenti okokból már alig várja az automata autók elterjedését, inkább a veszélyekre próbál figyelmeztetni (na persze).

onvezeto-auto-szex-02

A szakértő szerint ugyanis az önvezető autókban lehetőség lesz ugyebár arra, hogy váratlan szituációkban egy mozdulattal átvehessük az irányítást a robotpilótától. Ezt viszonylag könnyen megtehetjük akkor, ha nyugodtan ülünk a vezetőülésben, és ugyan nem tekergetjük a kormányt, de azért újságolvasás, telefonálás, vagy játék közben azért fél szemmel az utat nézzük, és fel vagyunk készülve arra, hogy néha közbe kell avatkoznunk. Ha viszont épp valamibe nagyon belemelegednénk, jóval kisebb eséllyel reagálhatunk hirtelen vészhelyzetekre.

Mondjuk az is tény, hogy érdekes lelkületre vall egy forgalomban részt vevő autóban egymásnak esni, de az ember már csak ilyen furcsa élőlény, és gyaníthatólag még cifrább dolgokat is ki fognak próbálni egyesek azt kihasználva, hogy nem nekik kell foglalkozniuk a vezetéssel. Végezetül csak úgy itt egy teljesen ártalmatlan videó arról, mit lehet csinálni egy Teslában, miközben az autó vezeti önmagát:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik