Tech

Ez a drón igazából egy lebegő kiskutya

Lenne kedve táncolni egy drónnal, vagy szeretné, ha az lebegő kutyaként követné önt? Akkor ön a Lumira vágyott, csak eddig nem tudott róla.

A drónok egészen szerteágazó feladatok ellátására képesek, hiszen a nem is túl távoli jövőben már az utcakép megszokott részét képezhetik, amint pizzát, csomagot, vagy éppen vérplazmát szállítanak (ezekre mind van terv, vagy konkrét fejlesztés), de a jelek szerint olyan is akad, ami nem dolgozni, hanem játszani szeretne a felhasználókkal.

A WowWee egy olyan drónra kalapozik az Indiegogo kampányában, amit szerényen csak úgy jellemez, hogy a világ legjobb játszó és szórakoztató drónja, de azt azért hozzá kell tenni, hogy ebben a szegmensben még nem olyan nagy a tülekedés, éppen ezért nincs is őrületes konkurenciaharc. A Lumi nevű drónt leginkább a belső térben való használatra szánják a fejlesztők, éppen ezért egy apróbb termetű egységet kell elképzelni, ami ettől függetlenül legalább négy szenzort tartalmaz, melyekkel többek közt a külvilág akadályait érzékeli, így képes arra, amit drágább társai tudnak. Magától kikerüli az előtte felbukkanó akadályokat, legyen az valamilyen berendezési tárgy, vagy éppen egy ember, nem veri le a csillárt és a kínai vázát, valamint nem megy neki minden falnak és szekrénynek sem.

lumi

A quadcopter lényege, hogy képes játszani velünk, illetve “fajtársaival”, ami azt jelenti, hogy más Lumi drónokkal együtt viháncolhat, és van neki egy hordozható jeladója, amit ha leteszünk valahová, akkor ő fogja, és oda repül, ahol az van, ha pedig nekilátunk hurcolni ezt a jeladót, akkor ő hűségesen követi. Az egyik játék, ami a Lumihoz készül, a Beat névre hallgat, és lényege, hogy a telefonunkon zenét indítva, a drón annak ütemére fog mozogni, amit kvázi táncnak is nevezhetünk. A tánc úgy történik, hogy az alkalmazáson belül látjuk, hogy milyen trükköket képes az eszköz lenyomni, mi pedig az ütemnek megfelelően érintjük ezeknek az ikonjait, és máris kész a lebegő Michael Jackson. Mindezek mellett van egy olyan alkalmazás is, amivel távirányítható az eszköz, mert mégiscsak milyen drón az, amit nem tudunk magunk reptetni.

Egyetlen hiányossága, hogy nem rendelkezik kamerával, tehát szenzorai segítségével lát ugyan, de felvételeket nem tud rögzíteni. A WowWee nyílt API-val kínálja a Lumit, ami azt jelenti, hogy a hozzáértő pilóták saját kedvük szerint is programozhatják. A kalapozó kampányból még egy hónap van hátra, és a szükséges 25 000 dollárból jelenleg 3 585 jött össze, szóval van még hová gyűjteni, de ha meglesz a pénz, akkor egy jópofa játszós drónra számíthatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik