Tech

„Ó, Mami, ott vagy!” – a látássérült fiú először látja anyját

Gyűjtés indult a méregdrága eszköz beszerzésére.

Christopher Ward 12 éves, ötödik osztályba jár. A virginiai Forestben lakik. Születése óta látássérült, szinte teljesen vak. Egy veleszületett rendellenesség miatt a látóidegei nem fejlődtek ki rendesen; a bal szemével csak a fényeket érzékeli valamelyest, a jobb szemével pedig minimálisan lát.

Nemrég Washingtonba utazott édesanyjával és egy tanárával, hogy kipróbálja az eSight nevű látássegítő eszközt: a szemüveg a beépített kamera képeit két nagyfelbontású, közvetlenül a szem előtt elhelyezkedő LED-kijelzőre vetíti.

Ó, Mami, ott vagy!”

– ezek voltak Christopher első szavai, amikor meglátta az anyukáját. A fiú anyja, Marquita Hackley az ABC News-nak elmondta, fia szépnek találta őt, és ez igen szívmelengető érzés volt.

Az anyuka videóra vette, ahogy Christopher meglátja őt és a tanárnőjét, valamint az eszközt kezelő szakembert:

Itt pedig a számokat olvassa le a tábláról:

Csak éppen az volt a gond, hogy az eSight 15 ezer dollárba (4 millió forint) kerül, így Marquita már csak a közösségi finanszírozásban bízhatott. A YouCaring.com oldalon gyűjtésbe kezdett, és ez remek ötletnek bizonyult: több mint 500-an küldtek pénzt az eszközre, a szükséges 15 ezer helyett több mint 25 ezer dollár gyűlt össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik