Tech

Ilyet se láttunk még: lövöldözés okosórával

Lám, az okosóra még arra is jó, hogy egy vérbeli lövöldözős videojátékot futtassunk rajta. Kérdés, hogy van-e értelme?

Az okosórák kapcsán első körben biztos, hogy senkinek sem a videojáték jut eszébe, sokkal inkább a hívások fogadása, SMS-ek indítása, adott esetben a szívverés nyomon követése. De semmiképpen sem az, hogy belsőnézetes lövöldözős játékot játsszon a csipetnyi kijelzőn.

Márpedig erre is van lehetőség, ráadásul nem is valami gagyi címet, hanem a játékosok körében méltán népszerű Counter Strike című lövöldét, ami igen régóta kedvelt belsőnézetes, csapatalapú, online buli. Ugyanakkor a futtatásához kell némi előkészület, így többek között illik telepíteni a Xash3D nevű alkalmazást, ami lehetőséget nyújt a régi Windows verziók futtatására Android alatt. Másrészt értelemszerűen be kell szereznünk a Counter Strike-ot is (magyarán meg kell venni), illetve a hozzá kapcsolódó klienst, ami innen tölthető. Amennyiben minden lépést elvégeztünk, a végeredmény ilyesmi lesz:

A kérdés már csak az, hogy van-e olyan ember, aki egy okosóra aprócska kijelzőjén kíván játszani úgy, hogy közben a hüvelykujja szinte a teljes felületet kitakarja. Mert mókának néhány percig megteszi, de hosszabb távon bizonyára az idegeinkre menne a dolog, ám szerencsére az előbb leírt lépésekkel telefonon vagy táblagépen is biztonsággal használható a Counter Strike, és úgy már kicsit jobb. De mégiscsak PC-n az igazi úgy, ahogy már lassan 16 éve ismerjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik