Tech

Az Apple tényleg saját autón dolgozhat

Az Apple autós projektje titokzatosabb, mint ezernyi szépséges leányzó, de olykor mégis kiszivárognak olyan infók, melyek megerősítik, hogy egyszer majd almás autóban tekergethetjük a volánt.

Korábban már számtalan pletykát hallhattunk arról, hogy az Apple saját gyártású járművel szállna be az autóiparba, de eddig valahogy sohasem kerültünk közelebb az igazsághoz, holott többen már azt is tudni vélték nem is olyan régen, hogy a cég azért vásárolt új épületeket, mert azokban gyártja majd a négykerekűeket. Az Apple autója tehát olyan, mint Columbo neje: mindig utalnak rá, de még soha senki nem látta.

Éppen ezért a legújabb információt is illik fenntartásokkal kezelni, bár azt el kell ismerni, hogy a 9to5Mac nem csak a levegőbe szokott csapkodni, amikor iparági fülesekről van szó, és most éppen arról írnak, hogy az Apple egy halom olyan embert vett fel, akik az autóiparból érkeztek. Mindemellett pedig az is megeshet, hogy a cég készen áll az Apple Car prototípusának megépítésére. Azt nem tudni, hogy pontosan miről van szó, de alighanem a Project Titan néven emlegetett, önmagát vezetni képes autóról, olyasmiről, mint ez itt (a kép csak koncepció, természetesen kész csoda lenne, ha bármilyen konkrét képi anyagot találnánk egy esetleges Apple-járműről).

apple car

Fontos megemlíteni, hogy az autóiparból az Apple-höz érkezett egyik ember, bizonyos David Masiukiewicz korábban vezető programozóként dolgozott a Tesla kutató-fejlesztő részlegénél, míg a szintén friss munkaerőként felvett Kevin Harvey korábban fejlesztési vezetőként kereste a kenyerét az Andretti Autosportnál, mely arról híres, hogy tevékeny szerepet játszik a IndyCarban, illetve a Global Rallycross-ban.

Tehát annak ellenére, hogy az Apple eddig egyetlen árva szóval sem erősítette meg a saját autó készítésének tényét, a jelek egyértelműen arra utalnak, hogy valami ilyesmin töri a fejét, bár azt továbbra sem tudni, hogy konkrétan miről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik