Tech

Eső előtt jelez az okos esernyő

Manapság már minden kütyü okos, de az esernyőt még mindig csak akkor nyitottuk ki, amikor megérezzük a fejünkön az első cseppeket. Eddig legalábbis.

Eső előtt köpönyeg? Persze, jó lenne, de általában csak akkor tudunk védekezni az égi áldás ellen, ha már elkezdődött. A francia Wezzoo cég által tervezett okos esernyő azonban erre is megoldást jelenthet. Az Oombrella ráadásul nem csak előre jelzi az időjárás változását még elveszíteni sem olyan egyszerű, mint egy hagyományos társát.

Az ernyő az okostelefonon futó alkalmazással szinkronizál, amely 30 percenként küldi az időjárási előrejelzéseket a felhasználónak, aki így semmiképp sem indulhat el úgy otthonról, hogy nem viszi magával a “védőfelszerelést”. Egyébként a cég nem is esernyőként, hanem hordozható időjárási állomásként hivatkozik a termékre, mivel a beépített szenzorai valós időben tudják figyelni a fénnyel, páratartalommal, légnyomással és hőmérséklettel kapcsolatos adatokat. Az Oombrella összegyűjti ezeket az adatokat és megosztja a központi adatbázisával, ami aztán minden környékbeli felhasználónak kiküldi az értesítést a várható körülményekről.

Extraként az Oombrella GPS alapú adatok segítségével figyeli saját helyzetét, és akár figyelmeztetést is küldhet a telefonunkra, ha valahol ottfelejtjük.

Az okos ernyő kétféle méretben készül, viszont a bevonata kissé extravagáns, szivárványszínű, ezért lehet, hogy konzervatív üzletemberek majd megvárják a rendeléssel azt a verziót, amely feketével sugall több komolyságot. Az árat 79 euróra (kb. 25 ezer forint) lőtték be, de a Kickstarterről még most rendelők akár 59 euróért (kicsit több mint 18 ezer forintért) hozzájuthatnak. Ha valaki esetleg rendelne, tegye már meg, hogy szól nekünk, úgy megnéznénk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik