Tech

Mégis mit jelent ez az emoji?

Vajon miért hisszük azt, hogy egy vicsorgó hangulatjel csakis rosszat jelenthet?

Sok olyan hangulatjel van, amiről egyértelműen tudjuk, hogy mit jelent, és mára ezek az apró kis ikonok teljesen beépültek az elektronikus kommunikációba, hiszen egy-két billentyű leütésével komplett mondatokat tudunk helyettesíteni. De van egy olyan hangulatjel, amiről sokan egészen mást gondolnak, mint ami valójában.

Van ugyanis egy olyan fejecske, ami elsőre igen riasztónak néz ki, és leginkább azt hihetnénk, hogy a vicsorgással azt szemlélteti, éppen mennyire nem jó nekünk. Rögvest mutatjuk is, hogy miről van szó, és eldönthetik, hogy önök szerint mit jelenthet, aztán  alant folytatjuk, hogy miről is van szó ténylegesen.

emoji_vicsorgos

Elég rosszul néz ki, ugye? A legtöbben így gondolják, és sokan eleve így is használják. Pedig ez a fogvillantós figura messze nem azt jelenti, mint amit elsőre mutat, ugyanis egy rengetegszer használt Androidos hangulatjelből származik, ami valóban a jókedvet hivatott szimbolizálni.

emoji_3

Így van, ez egy mosolygós, mi több, vigyorgós figura, ami mindent sugall, csak azt nem, hogy az élet rossz, az ember rosszkedvű. Ami még érdekesség a dologban, hogy egy szűk csoportban (22 fő), azt vizsgálták, hogy egy tízpontos skálán az emberek miként értékelik azt, hogy szerintük az adott hangulatjel mennyire pozitív, illetve negatív, és az jött ki, hogy eltérő platformokon 2,04 volt a szórás, míg ugyanazon a platformon 1,88, ami azt jelenti, hogy olykor maguk a felhasználók sem értik teljesen, mire is utal. De a világ már csak ilyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik