Tech

Szombaton tech-mennyország lesz Budapesten

Idén tavasszal már a PlayIT-től különválva, önállóan rendezik meg a Veletech kiállítást, ahol bárki beleláthat a jövőbe.

A PlayIT a játékosoknak már jó pár éve igyekszik elhozni az eddig csak külföldön megtalálható színvonalas, videojátékos események hangulatát, de idén tavasszal egy önálló számítástechnikai, informatikai szakkiállítás képében a Veletech is megpróbálkozik a nemzetközi IT-események közelebb hozásával. Eddig a PlayIT és a Veletech kéz a kézben járt, de idén tavaszra az esemény úgy kinőtte magát, hogy “alanyi jogon” kap egy napot: április 9-én a Millenáris B és D csarnokában lehet ámuldozni azon, hogy hol tart már a világ, és mit ki nem találnak ezek az okosok.

A legújabb számítástechnikai termékek és trendek persze mind jelen lesznek, és a legtöbbet természetesen ki is lehet próbálni. Legy egy rakás VR-technológia, például a Samsung Gear VR-t is el lehet csípni, és a HTC Vive szemüvegével is lehet próbálkozni, a Possible Games és a Split VR / Nemesys Games pedig virtuálisvalóság-tartalmakkal készül, utóbbi két olyan szobát is felépít, amelyben speciális területeket járhatunk majd be headsettel a fejünkön.

Hatalmas területet kapott az ASUS is, amely egyrészt játékra készült csodagépekkel, valamint a ZenFone telefonokkal és tabletekkel készül. Kint lesz a Microsoft egy csomó Windows 10-es eszközzel, de lesz még audióeszközökből, akciókamerákból, strapamobilokból, drónokból és robotokból is egy tonna. Azok a fanatikusok is kapnak izgalmakat, akik imádják a végletekig tuningolni saját számítógépeiket, a Veletech Moddingversenyen speciálisan átépített gépek versenyeznek, és a látogatóknak is lehetősége nyílik hardvert összeállítani. Emellett pedig szinte egy egész csarnokot elfoglalnak a mobilgyártók – Samsung, Sony, Huawei, LG, Alcatel, Xiaomi, és még ki tudja, hány márka képviselteti magát a legújabb modellekkel.

Színpadi programokon szakértők tartanak előadásokat és bemutatókat, az IVSZ standjánál lehet robotokat programozni, az Opel pedig különféle újdonságokkal ellátott Astrát mutogat majd. És igen, valószínűleg még mindig kihagytuk a programok felét, szóval érdemes inkább élőben megnézni mindent 9-én, szombaton, 10 órai kezdettel a Millenárison.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik