Tech

Az ember, aki épített magának egy Scarlett Johansson robotot

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 04. 04. 13:00

Fanatizmus kimaxolva: a hongkongi férfi az erkélyén barkácsolta össze a kacsingató robotleányt, amibe egy kisebb vagyont is beleborított.

Régen elég volt annyi, hogy imádott zenekarunk, énekesnőnk/énekesünk, filmszínésznőnk/filmszínészünk posztereivel ragasztgattuk tele a szobánk falát, ám ma már sokkal szerteágazóbbak a lehetőségek. Így történhetett meg, hogy egy Ricky Ma nevű figura a semmiből indulva állított elő egy Scarlett Johansson robotot, aminek 3D nyomtatott csontváza van, és egy halom elektronika, valamint mechanika került bele, melyeknek köszönhetően nem csak áll és néz bután, hanem képes egészen más dolgokra is.

Mindamellett, hogy valóban emberi a kinézete, a kissé prózai Mark I nevet viselő, szilikonbőrű robot az utasításoknak megfelelően tud reagálni a hozzá intézett parancsokra, ami nagyon szép teljesítmény figyelembe véve, hogy egyetlen ember alkotásáról beszélünk. “Úgy gondoltam, eljött az idő, hogy valóra váltsam az álmaimat”, mondta a Hongkongban élő feltaláló a Reutersnek nyilatkozva, majd hozzátette, nem sajnálta a pénzt ahhoz, hogy megteremtse azt, ami a fejében körvonalazódott.

A Scarlett Johansson robotot a lakásának erkélyén barkácsolta, és másfél év kellett ahhoz, hogy elkészüljék vele, de az idő mellett a pénzt sem sajnálta álmának megvalósítására. Nagyjából 50 000 dollárba, tehát 1,36 millió forintba került a projekt. Most azt reméli, hogy majd jön egy befektető, aki megvásárolja a prototípust, és az érte kapott pénzből további, még tökéletesebb robotokat készíthet.

Apróság, de azért fontos megjegyezni, hogy bár valóban lenyűgöző, amit Ma létrehozott, a hasonlóság az egyébként valóban szép színésznőhöz kissé viszonylagos. Persze önmagában a Mark I mégis lenyűgöző, és egyébként is nagyon fontos, hogy valaki képes tenni az álmaiért, míg mások csupán keseregnek arról, hogy mit szeretnének. Már csak az a kérdés, hogy Johansson kisasszony vajon mit szól a rajongás ilyetén formájához.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.