Tech

Jön a Facebook Messengerbe épített vásárlás

Úgy tűnik, a Messenger szeretné a felhasználóit némi pénzköltésre buzdítani, de egyéb érdekességeket is tartogat.

A Messenger már most is sokkal többet tud, mint amit a neve sejtet, hiszen az elmúlt évek fejlesztései során számos többletfunkcióhoz jutott, ám az Information fülese szerint a népszerű Facebookos kommunikációs csatorna egy újabb módját találhatja meg annak, hogy kinyittassa a pénztárcánkat. Tegnap már röviden hírt adtunk róla, hogy az egyik újdonság a titkolózóknak kedvezhet, de van itt még más is.

Az iOS alkalmazás kódjában sikerült olyan sorokat találni, melyek arra utalnak, hogy a Facebook a szolgáltatás funkcióinak bővítésén dolgozik. A jelek szerint a Messengert hamarosan arra is használhatjuk, hogy olyan dolgokért fizessünk, melyek a mindennapi életvitelhez kapcsolódnak. Valami hasonlóról beszélünk, mint az Apple Pay, az Android Pay, és társaik, de sajnos sokkal többet nem tudni arról, hogy a Zuckerberg birodalom mégis mire készül egészen konkrétan, ám szinte biztos, hogy hamarosan hallunk még a fejlesztésről. Egyes szakértők azt vizionálják, hogy a beszélgetések tartalma alapján jöhetnek különféle vásárlási ajánlók, szóval ha ez igaz, akkor merje csak valaki viccből leírni a dildó, vagy a guminő szavakat, onnantól nem menekül a legjobb ajánlatok elől.

messenger zuckerberg

A tegnap már említett titkos beszélgetések a szakértők szerint olyasmik lehetnek, amilyeneket például a WhatsApp esetében ismerjük, tehát akár még az is előfordulhat, hogy mindenki már számára titkosított chatet folytathatunk ismerőseinkkel. Sőt, az Information szerint a Facebook jelentősen átszabná a Messenger lehetőségeit, behozva annak a lehetőségét, hogy csak néhány kiválasztott ismerős számára tudjunk hírfolyamot kialakítani.

Hivatalos megerősítés azonban még egyikről sem érkezett, de úgy tűnik, ez most tipikusan az az eset, amikor biztosak lehetünk benne, hogy valami történik a háttérben, és egyébként is tudjuk, a Messenger nem olyan, mint a Skype, amely a közvélekedés szerint csak ül elégedetten a babérjain, és nem fejlődik sehová. Szóval csak várni kell türelmesen, és hamarosan úgyis okosabbak leszünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik