Tech

Így ebédelhet együtt Machetével

Gondolta volna, hogy valamikor még eljön az ideje annak, hogy leüljön egy pár percre és békésen megegyen egy jobb tacót Danny Trejoval?

Oké, eddig még mondhattuk, hogy ez az egész virtuális valósággal kapcsolatos hisztéria csak felfújt lufi, de a helyzet az, hogy itt valami tényleg beindult. Szinte minden csúcsmobilhoz érkezik 360 fokos kamera, a legnagyobbak mellett már a másodvonalbeli gyártók is valamilyen VR-szemüveget készítenek, és már a legnagyobb pornócsatorna is kínál virtuális térélménnyel felruházott videókat. Szóval biztosak lehetünk abban, hogy egyre több párperces élményfilm lát napvilágot a lehető legváltozatosabb témákban: gyakorlatilag semmi sem kell hozzá, csak egy helyszín, egy vagy több szereplő rajtunk kívül és egy helyzet. Cselekményre gyakorlatilag nincs is szükségünk, Egyszerre leszünk résztvevők és kukkolók, a szerep mindenkinek ismerős lesz.

A fenti videót szokás szerint nézhetjük VR-szemüvegben a fejünket forgatva, ha viszont nincs ilyen kiegészítőnk, az egér kattintásával és húzásával leskelődhetünk körbe. Egy taqueriában ülünk, illusztris asztaltársaságunk pedig nem más, mint Danny Trejo (akit gyakorlatilag bemutatnunk sem kell, aki a Machetében látta először, kérjük, pörgessen vissza a hollywoodi filmtörténelemben legalább az Alkonyattól pirkadatig, vagy a Desperado időszakáig, ha nem tovább). Karakterünk nagyon jól rámutat a VR és a valóság problémájára – egy evő karakterrel ugyanis nehéz azonosulnunk, ha éppen nem ugyanazt az ételt tömjük a szánkba a sisak alatt, ennek az esélye hosszas rákészülés nélkül elég kevés. Talán ezért sem látunk sem ülő, sem pedig étkező embert az asztal felénk eső oldalán, viszont körbenézhetünk és örömmel konstatálhatjuk, hogy Danny Trejo annyira a világ legmenőbb karakterei közé tartozik, hogy sokszorozni is tudja magát, így akárhova nézünk, nagy eséllyel őt fogjuk látni, nem is rossz hangulatban (ami még furcsábbá teszi az így is szürreális élményt).

Az élményért felelős Ganglebot Filmsnek meglepő módon ez az első 3D 360-as VR-skicce, eddig csak a Survival Guy ill. a The Drunk Series c. abszurd Youtube-sorozatokkal rukkoltak elő: az előbbiből például megtudhatjuk, hogy hogyan kell gyertyát csinálni egy gyümölcsből vagy bort börtönvécéből, az utóbbi pedig részeg színészekkel rögzített stílusgyakorlatok sorozata, amelyet szintén nem józan tartalomfogyasztásra szántak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik