Tech

Rákos gyerekek “járhatják be” a világot ezzel a találmánnyal

A betegség okozta fájdalom és félelem mellett a kezelés gyakran határokat szab annak is, hogy a gyerekek utazzanak, kalandozzanak, megismerjék a világot.

A St Jude Children’s Reseach Hospital és az Expedia kezdeményezése ezen most változtathat, még ha kis időre is. Több mint egy évig fejlesztették az ötletet, mondta el a kreatív vezető William Gelner:

Arra jutottunk, hogy az utazásnak gyógyító ereje van, és a gyerekekkel beszélgetve kiderült, hogy sokan ábrándoznak helyekről. Sajnos, a betegségük miatt eddig nem érték őket ilyen élmények.

Most azonban a 360 fokos képet adó kameráknak, az élő közvetítésnek és az önkénteseknek hála a világot sikerült eljuttatni a St Jude betegeihez.

Az Expedia vállalkozó kedvű dolgozói beutazták a világot, és lefilmezték a kalandjaikat. A felvételeket ezek után egy szoba falára vetítették valós időben, hogy magával ragadó élményben részesítsék a gyerekeket.

Kiara vadlovakkal barangolt Argentínában, Hannah (aki 2016 elején elhunyt) Mexikóban búvárkodott, Sagr fosszíliákat keresett a Talampaya nemzeti parkban, Isaias pedig a floridai Monkey jungle-be látogatott el.

Egy kis időre a gyerekek elfeledkezhettek mindenről és élvezhették a világ csodáit. Sokan hónapokig, netán évekig tartó kezeléseken vesznek részt, ezért minden hasonló élmény meghatározó lehet.

A St Jude egyébként semmit nem számol fel a családoknak a gyerekek gondozásáért, csak adományokat fogad el.

(Forrás: Upworthy)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik