A következő élő közvetítés része Élőben követjük az Apple rendezvényét: itt az új iPhone és iPad

Itt a vége

Szóval nézzük, mit kaptunk!

iPhone SE: vissza a 4 hüvelykhez

Úgy tűnik, az iPhone SE nagyjából azt hozta, amit vártak tőle, egy olcsóbb, de aktuális funkciókkal felszerelt, kisebb méretű modellt. Ez pedig azt jelenti, hogy a 400-500 dollár körüli árazás mellett tényleg nagy siker lehet az új modell. Egy csomóan valóban nem szeretik a tepsi méretű telefonokat, az SE pedig 4 hüvelyk ide vagy oda, tudásában egyáltalán nem lesz gagyi.

iphonese17

Foglaljuk össze, mit tud az iPhone 5 SE! Az A9 chip és az M9 mozgásérzékelő erős alapjaira épülve hardveresen ugyanazt az erőt adja, mint a tavaly ősszel bejelentett nagytesók, a 12 megapixeles kamera tud 4K videót és élő fotókat lőni. Az NFC támogatás miatt ez a modell is képes az Apple Pay szolgáltatás használatára. Az egyetlen fontosabb funkció, amit kihagytak az 5SE-ből, a nyomásérzékelő 3D Touch kijelző, de végülis ez érthető, azért valamilyen szinten meg kell tartani a 6s duó exkluzivitását.

Kisebb iPad Pro: feléled a netbook-korszak

A közel 13 hüvelykes, tavaly bemutatott iPad Pro tényleg a profik fegyvere, ezért kellett egy valamivel olcsóbb, és az eredeti iPad méretében legyártott kistestvér.

iphonese18

A felbontás szerencsére nem változott, továbbra is 2732×2048 képpont, de kapott egy új színhőmérséklet-szabályzót, hogy a különféle fényviszonyok között is hasonló élményt adjon. A kisebbik iPad Pro is az A9X chipet kapta, akár a nagyobb változat, és megmaradt a négy hangszórós kiépítés. Szintén elérhetők lesznek a nagy változathoz kínált kiegészítők (a billentyűzet persze alkalmazkodik a kisebb mérethez).

Egyébként pedig kaptunk néhány új óraszíjat (de új Apple Watch-ot nem), frissített Watch és Apple TV szoftvert apróbb változtatásokkal, és ennyi. De a két új hardver mindenképpen fontos változásokat hozhat, az iPhone SE bebizonyíthatja, hogy van még kraft a négyhüvelykes méretben, míg az új iPad Pro azokat is “elkaphatja”, akiknek a nagyobb változat túl böhöm (vagy épp túl drága) volt.

Ennyi volt a közvetítés, nemsokára részletesebben is kielemezzük az újdonságokat, addig pedig boldog álmodozást az új termékekről, már aki ilyesmire vágyik. Jó éjt!

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik