Tech

Végre tényleg jön az önbefűzős Nike-cipő

Idén tényleg sorozatgyártásba kerül a Vissza a jövőbe-filmek által ihletett lábbeli.

Bár egy limitált kiadás erejéig tavaly már megjelent az a cipő, amelyet a Vissza a jövőbe filmek ihlettek, de ennek még legfeljebb marketingereje volt, a boltokban nem bukkant fel ez a különlegesség. A Nike viszont már akkor megígérte, hogy tényleg megoldja, hogy legyen sorozatgyártásban, nagy tételben is előállítható verzió az önbefűző furcsaságból.

Úgy tűnik, a gyártó tartja a szavát, mivel hivatalosan is bejelentették a HyperAdapt 1.0 sorozatot, amit az alábbi videó is beharangoz. Az persze látható, hogy a végleges koncepció teljesen más lett, mint a filmben látható, elképzelt modell alapján tavaly elkészített limitált kiadás, de ez nem rossz dolog. A Marty McFly lábára kerülő, “filmbeli lábbelit” ugyanis inkább a látványra hegyezték ki, és egy snowboardozóknak szánt bakancs szolgált alapul hozzá.

Ráadásul itt nem csak arról van szó, mint a mozis változatban, hogy felvételkor befűzi magát a cipő. Sokkal többet tesz annál, ahogy a Nike szóvivője is megfogalmazza:

Ugye, milyen jó lenne, ha egy cipő érzékelni tudná, mikor legyen szorosabb és mikor legyen egy kicsit szellősebb? Milyen lenne, ha érzékelné, hogy egy gyors manőver miatt egy rövid ideig nagyon szorosan kell tapadnia a lábra? Pontosan ez a célunk, és a közeljövőben valóban megérkezik ez a termék.

Árról és pontos megjelenési dátumról még nincs pontos adat, de a kereskedőknek eljuttatott információk szerint az idei ünnepi bevásárlási időszakra már mindenképpen kapható lesz a HyperAdapt 1.0, tehát Marty McFly imitátorok, geek sportolók (és cipőfűzővel bajlódni nem akaró lusták), idén egész jónak ígérkezik a karácsony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik