Tech

Ilyen, amikor a videojáték ipar és a művégtag gyártás össszeér

Az elmúlt években a művégtagok gyártása látványos fejlődésen ment keresztül. Amikor fejlődésről beszélünk, akkor nemcsak legóból készült műkarokra és műlábakra kell gondolni, hanem olyan technológiai átalakulásra, amely szinte bármilyen típusú, vagy ha jobban tetszik: akármilyen témájú működőképes művégtag legyártását lehetővé teszi.

Kép: Konami

Így hozták létre azt a műkart, amit a Metal Gear Solid nevű játék inspirált. A tesztelésre pedig az a James Young lett kiválasztva, aki a játék egyik legnagyobb rajongója. A 25 éves srác 2012-ben, egy vasúti balesetben veszítette el a bal karját és lábát. A robotkart az idei Body Hacking Con konferencián mutatták be Young segítségével, aki a végtagjai elvesztése után sem hagyta abba a játékot. A legtöbbször egy kézzel nyomkodta a kontrollert, majd a vállával, sőt még a fogával is megpróbált irányítani. Amikor a fiatal meghallotta, hogy van egy ilyen lehetőség, azonnal jelentkezett.

A mérnöki és tervezői csodának számító kart több mint 10 ember segített felerősíteni Young testére, de végül sikerült. A látvány pedig valami elképesztő lett.

Kép: Konbini

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik