Tech

Saját magától lop a legújabb Far Cry játék?

Szemfüles játékosok vették észre, hogy a Far Cry Primal térképe nagyon is hasonlít egy másik játék térképére.

Hogy melyik játékéra? A válasz furcsa lesz: az összehasonlítás szerint a sorozat előző részének, a Far Cry 4-nek a bejárható területe köszön vissza az új epizódban. Mutatjuk.

Ez itt az őskorban játszódó legfrissebb rész, a Far Cry Primal térképe, pirossal kiemelve a legfontosabb folyók és tavak elhelyezkedését.

far-cry-terkep-02

Ez pedig a Far Cry 4 játéktere, ahol most ne figyeljük az utakat (hiszen az ez már egy modern kori térkép utakkal és építményekkel), hanem lessük csak meg a kiemelt folyókat és tavakat. Hoppá.

far-cry-terkep-03

Most aztán mindenki azon gondolkozik, hogy tényleg csak nemtörődöm újrafelhasználás történt-e, vagy valami okosabb megfejtése van a dolognak. Egyesek szerint a most megjelent Primal valamilyen szinten a Far Cry 4 előzetese, ezért hasonlít a terület, csak épp a két történet között eltelik laza 12 ezer év. Viszont ezt megcáfolja az a viszonylag megmásíthatatlan tény, hogy míg a Far cry 4 a Himalája hegyei között játszódik, a Primal azzal a felütéssel indul, hogy “valahol Közép-Európában”.

A szerkesztőségben épp keményen dolgozunk… a játék befejezésén, így nemsokára jön egy teszt és egy különleges videós bemutató is, közben még hátha sikerül rájönni a furcsa egybeesés okára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik