Tech

A mobil kiveri a PC-t a pornóvideós toplistáról

Rég túlhaladt a világ azon a korszakon, amikor a Füles újság fürdőruhás címlapnénije volt a legizgalmasabb segédanyag egy kis elvonuláshoz, de már a számítógép elé sem kell... nos... odaragadni, ha valaki pornóra vágyik.

Bár a “pornó-YouTube” néven is sokszor emlegetett Pornhub olyan, mint még több tucat (vagy akár több száz) másik streaming oldal, az üzemeltetői már-már nagyvállalati szinten figyelik az internetes statisztikákat, hogy ezzel is javítsanak a szolgáltatásaikon. Az idei év elején is érdekes adatokat tettek közzé arról, hogy milyen eszközökről nézegetik az oldalt a felhasználók.

Eszerint már csak a nézelődők 36,3 százaléka érkezik PC-ről vagy laptopról, míg 52,9 százalékuk telefont, 10,8 százalékuk pedig tabletet használ. A Mashable összefoglaló cikke valahogy úgy reagál erre, hogy ezek szerint az emberek nagyobb része

már nem csak a jobb kezével fog valamit

önkielégítés közben. Csodálatos felfedezés, de egyébként ha belegondolunk az adatokba, a pornón túl is levonhatjuk a tapasztalatokat, miszerint az emberek egyre nagyobb része internetezik valamilyen mobil eszközről, mert ezek ugyebár nem helyhez kötöttek, ezért (normál tartalom esetén) utazás, kávészünet, vagy ebéd közben is lehet böngészni. A Pornhub nézegetése közben pedig eddig kissé körülményes volt bevinni a monitort a mellékhelyiségbe, ha értik, mire gondolunk.

Egyébként az is érdekes adat, hogy 2015-ben csak a Pornhubról 1892 petabájtnyi videót néztek meg a felhasználók. Aki esetleg nem lenne tisztában a digitális mértékegységekkel, ez nagyjából annyi adat, amivel meg lehetne tölteni a 2015-ben eladott összes iPhone tárhelyét.

A szolgáltatóhoz egyébként már jó ideje nemzetközi közönség ját “szórakozni”, bár a látogatók 41 százaléka még az Egyesült Államokból érkezik. 77 százalékuk férfi, de megcáfolandó a “nők nem néznek pornót” állítást, 23 százalékuk nő. Legalábbis a 100 mínusz 77 az 23 ugye, és bármilyen harmadik opció még eléggé a statisztikai hibahatár környéke. Élettani és egyéb következtetések abból is levonhatók, hogy egy átlagos felhasználó 9 perc videózás után megy el… az oldalról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik