Campinas, 2016. február 4.
2016. február 4-én közreadott kép a zikavírust terjesztõ egyiptomi csípõszúnyog (Aedes aegypti) génmódosított lárvatenyészetérõl egy, a rovarvektorok és mezõgazdasági rovarkártevõk kutatására és irtására szakosodott brit cég, az Oxitec egyik laboratóriumában, a brazíliai Campinasban február 1-jén. (MTI/AP/Andre Penner)
Tech

A Google is beszáll a Zika-vírus elleni küzdelembe

24.hu
24.hu

2016. 03. 03. 19:27

A keresőóriásnak komoly tapasztalatai vannak adathalmazok elemzésében, ami a járvány ellen is jól jön.

Egymillió dollárral járul hozzá a Zika-vírus elleni küzdelemhez a Google. A cég emellett mérnökei és adatkutatói segítségét is felajánlotta, hogy meg lehessen határozni, hol ütheti fel a fejét a vírus legközelebb.

A Google úgy véli: a nagy adathalmazok elemzése terén szerzett tapasztalataik és az emberek információhoz segítése révén megfelelő helyzetben vannak ahhoz, hogy érdemben hozzájáruljanak a járvány megfékezéséhez. Az ENSZ Gyermekalapjával együttműködve a vírust terjesztő szúnyogok állományának csökkentésében, diagnosztikai eszközök és vakcinák fejlesztésében, valamint a vírus terjedésének megelőzésében vesznek részt.

A Google segédkezik egy olyan, kormányzati felelősök és döntéshozók munkáját megkönnyítő platform fejlesztésében is, amely időjárási körülmények, utazási szokások alapján határozhatná meg azokat a helyeket, ahol lehetséges a vírus felbukkanása. (MTI)

Kommentek

Saját magától lop a legújabb Far Cry játék?
Ne dőljön be ennek az új Facebook-trükknek!