Tech

Valódi blökivel játszik a Google robotkutyája

Katonának még nem alkalmas, de kutyaszórakoztatásra éppen megfelelő, igaz, minden bizonnyal jóval olcsóbb blökijátékok is vannak a piacon.

Az Egyesült Államok hadserege úgy gondolta, hogy az Alpha Dog és a Spot nevű robotok, melyek leginkább kutyákra hasonlítanak, még nem készek arra, hogy szolgálatba lépjenek, mert például előbbi egyszerűen túl hangos ahhoz, hogy megállja a helyét a harcmezőn, és a javítása is nehézkes. Mit csináljon hát a Google a gépesített négylábúval?

Ugyanazt, mint egy valódival, vagyis kiküldi a szabadba, hogy játsszon egy kicsit, és legyen pajtása Cosmónak, a terriernek, akinek a gazdája az Android társalapítója és a Playground Global főnöke, Andy Rubin. Ennek az eredménye látható a videón, amint Cosmo a területét védve megugatja Spotot. Még mindig jobb, mint a fenékszaglászós megoldás.

Nem tudni egyébként, hogy Spotnak mi lesz a sorsa, mert a katonaságnak nem nagyon kell, és arról sincs információ, hogy a Boston Dynamics mit szeretne kezdeni vele, ami azonban biztos, hogy kutyaszórakoztató játéknak kicsit drága lenne. A hadsereg eredetileg úgy gondolta, hogy Spot a földi felderítésben játszhatna szerepet, ám ehhez a robot nem elég önálló.

Ugyanakkor elég ügyesen mozog már, és ha másra nem is, arra jó, hogy a jövő fejlesztéseihez alapot adjon, így például az egyensúlyozó rendszere megtalálható az Atlas Robotban, ami már a következő generációja a humanoid gépeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik