Tech

Van 860 ezer forintja? Akkor rendelhet egy HoloLens-t!

Vastagon fog a Microsoft ceruzája, amikor a virtuális valóságról van szó - 5 Oculus Rift árába kerül a HoloLens.

Az Oculus Rift hatszáz dolláros árán még viszonylag könnyen átlépett a nagyközönség mondván, valamit valamiért, ám a 800 dolláros (és Európában 899 eurós) HTC Vive már sokaknál kiverte a biztosítékot, hiszen ennyiből elég combos PC-t lehet vásárolni. Vagy közepes PC-t és egy Oculust, durván 120 eurós plusz költséggel. Ám a Microsoft által fejlesztett HoloLens a HTC Vive orrát is kifújja, mert annyiba kerül, mint egy serdülőkor felé lépdelő dízel családi kombi.

Néhány órája ugyanis már előrendelhető a HoloLens, legalábbis azok számára, akik fejlesztőként keresik a kenyerüket, és nem mellesleg bírnak 3000 dollárral, ami nagyjából 860 000 forintnak felel meg. A Microsoft eszközét tehát jelenleg még csak azoknak érdemes beszerezni, akik játékokat és alkalmazásokat kívánnak rá fejleszteni, de természetesen jön majd valamikor a tömeggyártásba kerülő modell is, csak senki nem tudja, mikor. A redmondi cégnél amúgy sem meglepő, hogy nem böknek le konkrét dátumokat, hiszen elég csak a Windows 10 Mobile-re gondolni, amiről többször is kijelentették, hogy mindjárt itt van, de naptári napot soha nem mondtak hozzá.

microsoft hololens

A HoloLens egyébként egy olyan eszköz, ami tulajdonképpen egy Windows 10-es számítógép, melyben 32-bites Intel processzor, 2 GB RAM, valamint 64 GB háttértár dolgozik, illetve Bluetooth támogatással rendelkezik. Aki ilyet vesz, az rögvest három játékot is kap majd, úgymint Fragment, Young Coker, és RoboRaid, de egy másik csomagban vásárolható a HoloTour is, ami egész érdekesen hangzik. Ebben ugyanis 360 fokban járhatjuk be Rómát és a Machu Picchut, ráadásul az élményt fokozza a 3D hangzás is.

Habár a HoloLens fejlesztői verziója drága, érdemes tudni, hogy ez az első hibrid eszköz, melyben maga a sisak egyben a számítógép is, és így legalább nem veszi meg boldog és boldogtalan, hogy aztán esetlegesen csalódottan kürtölje tele negatív tapasztalatokkal az internetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik