Tech

Van 860 ezer forintja? Akkor rendelhet egy HoloLens-t!

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 03. 01. 12:00

Vastagon fog a Microsoft ceruzája, amikor a virtuális valóságról van szó - 5 Oculus Rift árába kerül a HoloLens.

Az Oculus Rift hatszáz dolláros árán még viszonylag könnyen átlépett a nagyközönség mondván, valamit valamiért, ám a 800 dolláros (és Európában 899 eurós) HTC Vive már sokaknál kiverte a biztosítékot, hiszen ennyiből elég combos PC-t lehet vásárolni. Vagy közepes PC-t és egy Oculust, durván 120 eurós plusz költséggel. Ám a Microsoft által fejlesztett HoloLens a HTC Vive orrát is kifújja, mert annyiba kerül, mint egy serdülőkor felé lépdelő dízel családi kombi.

Néhány órája ugyanis már előrendelhető a HoloLens, legalábbis azok számára, akik fejlesztőként keresik a kenyerüket, és nem mellesleg bírnak 3000 dollárral, ami nagyjából 860 000 forintnak felel meg. A Microsoft eszközét tehát jelenleg még csak azoknak érdemes beszerezni, akik játékokat és alkalmazásokat kívánnak rá fejleszteni, de természetesen jön majd valamikor a tömeggyártásba kerülő modell is, csak senki nem tudja, mikor. A redmondi cégnél amúgy sem meglepő, hogy nem böknek le konkrét dátumokat, hiszen elég csak a Windows 10 Mobile-re gondolni, amiről többször is kijelentették, hogy mindjárt itt van, de naptári napot soha nem mondtak hozzá.

A HoloLens egyébként egy olyan eszköz, ami tulajdonképpen egy Windows 10-es számítógép, melyben 32-bites Intel processzor, 2 GB RAM, valamint 64 GB háttértár dolgozik, illetve Bluetooth támogatással rendelkezik. Aki ilyet vesz, az rögvest három játékot is kap majd, úgymint Fragment, Young Coker, és RoboRaid, de egy másik csomagban vásárolható a HoloTour is, ami egész érdekesen hangzik. Ebben ugyanis 360 fokban járhatjuk be Rómát és a Machu Picchut, ráadásul az élményt fokozza a 3D hangzás is.

Habár a HoloLens fejlesztői verziója drága, érdemes tudni, hogy ez az első hibrid eszköz, melyben maga a sisak egyben a számítógép is, és így legalább nem veszi meg boldog és boldogtalan, hogy aztán esetlegesen csalódottan kürtölje tele negatív tapasztalatokkal az internetet.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Ön is cenzúrázhat újságot 45 perc alatt
Ha az Apple elbukja az FBI-ügyet, az otthonunk lesz az új célpont