Tech

És ön hány nap alatt puszítaná ki a Földet?

Szeretné tudni, hogy hány nap alatt tudja a teljes bolygót megfertőzni? Most kiderül, mi történne, ha ön lenne a Zéró Páciens.

Olyan törékeny és összetett világban élünk, mely egymástól függő rendszereken alapul, és bármelyikben homok kerül a gépezetbe, akár az összes többi is megbénulhat, legyen az energiaellátás, közlekedés, pénzügy, kórházak, kommunikáció. Ha az egyik tönkremegy, beindul a halálos dominó effektus, mely néhány nap alatt romokba döntheti a társadalmat.

Képzelje el, hogy egy szép napon furcsa himlő támadja meg, mely a világon még senki mást nem fertőzött meg, így ön a nulladik beteg. Vajon hány nap kell ahhoz, hogy a rendkívül agresszív kórság a szervezetéből másokba is eljutva százmilliós számban szedje áldozatait és az addig ismert civilizáció önmagába roskadjon? Elmegy orvoshoz, aki felír valamit, ön kiváltja a gyógyszertárban, miközben mindenki elkapja a kórt, akivel csak kapcsolatba lép, de még nem tudja, hogy mekkora a baj, így moziba is elmegy, ahol elég sokan vannak. Egyre több a beteg, és eljön az első haláleset napja. Pánik tör ki, az emberek megrohamozzák a boltokat, és fosztogatják a bankautomatákat. Mindezt csakis önnek köszönhetik. Vajon hány nap alatt fertőzné le a világot? A képre kattintva megtudhatja.

division

Szerencsére mindez csak a képzelet szüleménye, illetve a Tom Clancy’s The Division című videojáték igencsak zseniális beharangozója, melynek sztorijában is valami hasonlóról van szó. A böngészőből játszható járványszimuláció egyik zsenialitása, hogy ön megadhatja a lakóhelyét, és a játék a lakosok számából, valamint a népsűrűségből kiszámolja a fertőzés terjedésének gyorsaságát. Eközben néha választások elé állít, de ezeket is úgy teszi, hogy a lakóhelynek megfelelő kórházat, gyógyszertárat, boltot és mozit kínálja fel, majd pedig ezekből vezeti le a betegség terjedését. Egyszerűen hibátlan a megvalósítás, hiszen tényleg valós térképen láthatjuk a kórság terjedését.

Maga a The Division című videojáték az online élményekre épül, és nyílt világban játszódik, illetve nem nélkülözi a túlélésre alapozó játékelemeket sem. Története szerint a fekete pénteken a bankjegyeken lévő fertőzés teríti le az emberiséget, melynek romjain csak a fegyverek szava az egyetlen, amin kommunikálni lehet. Mindez március nyolcadikától érhető el.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik