Tech

Videón a Google beltéri navigációja

Mára a legtöbb alkalmi kóválygó valamilyen navigációs alkalmazást használ arra, hogy A-pontból eljusson B-pontba úgy, hogy ne kelljen a térképet bámulnia, ám mégsem tévedjen el. Az viszont egyáltalán nem megszokott, hogy a navigálás a belső térben is folytatódjon, bár vannak páran, akik néha, nagyon ritkán házon belül sem találják meg például a hálót, és kint alszanak a nappaliban, a kanapén. Ruhástól.

De félre a tréfát, gondoljunk csak bele abba, hogy ha elmegyünk egy valóban nagy múzeumba, akkor néha egészen elveszettnek érezzük magunkat a rengeteg folyosó, ajtó és szoba okán, ám a Google mutatott valamit az MWC-n, ami segíthet az ilyen alkalmakkor is tájékozódni. Merthogy bemutatta a Project Tango nevet viselő, igen jól használható és nagyon hasznos belső navigációt, amit a The Verge ki is próbált, és ha már így tett, videóra is vette.

Habár csak kontrollált keretek között lehetett megismerni a Project Tangót, ami a barcelonai nemzeti múzeumban vezette körbe a felhasználót, az már ennyiből is látszott, hogy nagyon jól működik, és nem csupán egy szimpla navigáció, hanem akár tárlatvezetői funkciója is érdeklődésre tarthat majd számot. A Tango belső navigációja nagyon hasonlatos a Google Maps-hez, ám az egyes érdekességeknél átvált élőképes módba, és ilyenkor a kiterjesztett valóság kerül a reflektorfénybe.

A Google és a Lenovo közös projektjének eredményeként már a nyáron jöhetnek olyan okostelefonok, melyek Project Tango kompatibilisek, és úgy tudni, hogy 6,5 hüvelykesnél kisebbek lesznek. Magáról az alkalmazásról még azt érdemes tudni, hogy a Waze mintájára működhetne, tehát adatbázisa közösségi adatokon alapulna, így folyamatosan fejlődne, és egyre többet tudna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik