Tech

Start menüt kap a HoloLens

A levegőbe csapkodhatunk és asztronautát meg kecskét helyezhetünk a kanapéra a HoloLens segítségével. Ide vele, most!

Nem lehet azt mondani, hogy a HoloLens kapcsán minden nap érkezne valami érdekesség, de azért néha-néha mégis megjelenik egy-két hírecske a Microsoft virtuális valóságáról. Tekintve, hogy melyik cég a fejlesztő, azon sem lepődhetünk meg, hogy most éppen egy olyan videó került nyilvánosságra, melyen többek között az eszköz Start menüjét láthatjuk.

Az új Actiongram HoloLens alkalmazás segítségével nagyon szépen láthatjuk, hogy milyen is az eszköz Start menüje, melyen ugyanúgy megfigyelhetőek az élő csempék, mint más Windowsos mobiloperációs rendszeren, illetve hozzáférhető Cortana, látható a Wi-Fi, a hang és az akkumulátor töltöttsége. Ugyanúgy, mint a hagyományos Start menüben, egyetlen koppintással itt is hozzáférhetünk az összes alkalmazás listájához, a navigáció működése pedig jól követhető a videóban. Az meg hab a tortán, hogy valójában a levegőben koppintgatunk, de a 21. század már csak ilyen.

Mindamellett, hogy láthatjuk a HoloLens Start menüjét és a felhasználói felületet, további érdekesség, hogy a hírek szerint a Microsoft egy külön Bluetooth eszközt fejleszt a navigációhoz, melynek a Bluetooth Clicker nevet adja. Ennek a még be nem jelentett kiegészítőnek egyetlen gombja van, és MicroUSB csatlakozón keresztül tölthető, de többet nem nagyon lehet tudni róla azon kívül, hogy azoknak készül, akiknek problémát okoz a levegőben hadonászás.

bluetooth clicker

Ajánlott videó

Olvasói sztorik