Tech

Bréking: már működik a kibővített lájk Facebookon!

Amiről eddig csak tesztfázis miatt beszéltek, mostantól elérhető: lájkoljon ön is úgy, mint egy főnök!

Nem, ez még mindig nem a Dislike, avagy Nem tetszik gomb. Olyasmi talán sosem lesz, legalábbis Mark Zuckerberg nem győzi elégszer hangsúlyozni. Viszont böngészőben végre élesben is elindult a kibővített lájkolás lehetősége, avagy a közösségi oldal szlengjében a Reaction.

Persze lájkolni továbbra is lehet, de ha kifinomultak akarunk lenni, akkor tegyük a következőt:

Ha megtetszik valami, akkor ne csak úgy simán csapjunk rá a Tetszik / Like gombra, hanem csak vigyük fölé az egeret. Egy másodpercen belül felbukkan hat választási lehetőség kis ikonok formájában. Az első a “klasszikus” lájkolás, tehát ezzel továbbra is azt jelezzük, hogy tetszik, amit olvastunk. Ám itt a “szeretést” (a nyelvi beállításoktól függően imádom / love), nevetést (vicces / haha), csodálkozást (hűha / wow), szomorúságot (szomorú / sad) és bosszúságot (dühítő / angry) kifejező gombok, csak nyomjunk arra, amelyik tényleg kifejezi az adott véleményünket, és lássunk csodát!

facebookreaction

Ha valakinek esetleg még nem működne a funkció, türelem, valószínűleg szép lassan aktiválják a másfélmilliárd Facebook felhasználónak. A mobil alkalmazásokba is bekerült az újítás, bár sokaknál csak mostanában frissül a Facebook app, mindenesetre lehet próbálkozni:

mobilon a Tetszik / Like gomb hosszú megnyomására bukkan elő a hatos menü.

facebook-reaction-mobil-01

Lehet próbálkozni, ismerkedni az új reakciókkal Facebookon, a véleményeket pedig várjuk szeretettel. Kellett, vártuk már? Minek, ez is csak egy újabb hülyeség? Mégis inkább “Nem tetszik” gomb kellett volna?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik