Tech

Altatásos fogászat sérült gyerekeknek a Bethesdában

A budapesti Bethesda Gyermekkórházban már elérhető az SNI fogászat. A szolgáltatást az alapbetegségükből kifolyólag speciális bánásmódot igénylő, együttműködésükben korlátozott gyermekek vehetik igénybe, akik fizikai vagy mentális képességeik miatt még nagyon rövid ideig tartó kooperációra sem képesek.

Mivel ez a készség a sikeres fogászati beavatkozás elvégzésének alapfeltétele, ezeket a gyerekeket altatásban kezelik. A kezelés ún. egynapos ellátás keretében zajlik, azaz a gyermeknek az altatás és a fogászati ellátás után 24 órát az intézményben kell tölteniük. Az anya természetesen végig a gyermeke mellett maradhat és ott is aludhat vele. Ez semmilyen pluszköltséggel nem jár, a fogászati kezelést az OEP egyébként teljes egészében finanszírozza.

A szülők a részletekről és a tennivalókról a 30/457-7652-es számon érdeklődhetnek, keddenként, 9 -12 óra között. Műtéti időpontot is ezen a számon lehet előjegyeztetni. A kórház egy hónapra előre ad időpontot, a tapasztalat azt mutatja, hogy ez megfelel a szülőknek is, hiszen nem akut beavatkozásokról van szó. A kórház a közeljövőben tervezi több műtéti nap beiktatását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik