Tech

A virtuális p*na lesz az új divat

A pornóipar mindig is a gyorsan reagált a különböző technikai fejlődésekre, legyen szó az adathordozók evolúciójáról, az internet megjelenésről, a 3D tévézésről, vagy akár a virtuális valóságról. Ha kicsit félredobjuk a prüdériát és más szemszögből nézzük: nincs is más választásuk, mint gyorsan alkalmazkodni, hiszen a pornó kapcsán hatalmas, mindennapos szükségletekről, azaz óriási piacról beszélünk.

Ezért sem túl meglepő, hogy a pornó már rávetette magát a még gyerekcipőben járó virtuális valóságra is, amely teljesen új távlatokat nyithat a szexiparban. A valóságot szinte megtévesztően jól utánzó szemüvegek egyre jobbak és az idő előrehaladtával az áruk is egyre elfogadhatóbb lesz. Ha ezek az eszközök széles körben elterjednek, akkor soha nem látott forradalom indulhat el a digitális tartalomfogyasztásban. Nemcsak az változhat meg örökre, ahogyan játszunk, a barátainkkal találkozunk vagy tanulunk, hanem az is, hogyan szexelünk.

tori_black_vr2
Kép: Vice.com

Gondoljunk csak bele: egy bizonyos technika megvásárlásával és egy kölcsönzött szolgáltatással bármilyen nőt, férfit, állatot, szituációt, eszközt a nappalinkba varázsolhatunk és azt csinálhatunk velük, amit csak akarunk úgy, hogy közben a szülők, vagy éppen a gyerekek a szobájukban alszanak. A technofilek és technofóbok természetesen vérre menő csatákat vívnak majd egymással arról, hogy hogyan gyilkolja meg a virtuális pornó a társas kapcsolatainkat, de egy biztos: a dolog már elkezdődött.

Tori Blackről az amerikai pornósztárról a Vice készített videóriportot, amint egy virtuális valósággal foglalkozó cég fotózza és videózza be a rendszerébe. Blacknek több mint 44 kamera előtt kellett különböző mozdulatokat, gesztusokat, pózokat bemutatni, hol több, hol kevesebb ruhában. Az órákon át tartó modellezés eredménye az lett, hogy a pornószínésznő testének minden négyzetcentije bekerült egy gépbe, ami létrehozta az élethű virtuális mását. A baloldalon látható, hogy fest Tori a virtuális valóságban, mellette pedig az eredeti. Az eredmény magáért beszél.

Virtuális Tori vs Eredeti Tori
Virtuális Tori vs Eredeti Tori

Persze a virtuális valóság sem fenékig tejfel. A technika megjelenése felvet különböző erkölcsi, illetve bizonyos jogi aggályokat is és vannak kellemetlen kérdések, amiket hamarosan időszerű lesz feltenni: Bűn-e a virtuális erőszak? Ki és hogyan biztosítja majd, hogy ne legyenek pedofil virtuális valóságok? Bűnt követ-e el az, aki bűnökről fantáziál? Megannyi kérdés, a válaszokat pedig illene még az elterjedés előtt megtalálni. Mindent összevetve: hatalmas változások előtt állunk akár készen vagyunk rájuk, akár nem.

Bár tudjuk, soha senki nem nézett pornót, de ezek után adódik a kérdés:

Ti kipróbálnátok, hogy milyen a virtuális szex?

A válaszaitokat írjátok meg kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik