Tech

Nagyot újított a Twitter, de nem kötelező használni

A felhasználók felháborodtak, a Twitter mismásolt, aztán mégis bedobták az új algoritmust, mely a Facebookhoz hasonlóan megválogatja, hogy mely tweetek kerüljenek előre, holott az oldal eddig valós időben szórta az idővonalra a különböző csipogásokat.

A dolog arról szól, hogy a Twitter egy olyan algoritmust fejlesztett, mely nem a megjelenések időrendjében, hanem relevancia szerint rendezi a bejegyzéseket, bár az kérdéses, hogy kinek a relevanciája szerint. Mindenesetre akkor, amikor ez kiderült, a Twitter lakossága egy emberként hördült fel, és küldte el boldogabb vidékekre a fejlesztőket, mondván, hogy ez aztán végképp kinyírja az oldalt. Dühös tweetek ezrei áradtak szerte a világból és nem sokkal később a tiltakozás közös hashtagjévé vált a #RIPTwitter, melyre már Jack Dorsey, a cég vezérigazgatója is reagált, igaz, csak tucatnyi kétértelmű tweetre futotta az erejéből.

angry tweet

Aztán a vége mégis az lett, hogy hopp, jött az új algoritmus, de a Föld forgása nem állt meg, ugyanis az újítást úgyvezették be, hogy a relevancia szerinti rendezést nem kötelező használni. Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb ellenzők továbbra is ugyanazt a felhasználói élményt kapják, mint korábban, ugyanakkor érdemes elgondolkodni a cég mérnökének mondásán, hogy akik nagyon sok követéssel használják a Twittert, azoknak úgy csoroghatnak le a valós idejű tweetek, hogy észre sem veszik őket.

A lényeg tehát, hogy bár sokan az apokalipszis lovasait látták az új algoritmusban, mégsem történt semmi, tehát a Twitter él és virágzik, aki pedig gyűlöli a változást, annak a lehetőség, hogy minden maradjon a régiben, továbbra is adott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik