Tech

Az Amazon felkészült a zombitámadásra

Most már legalább egy olyan szerződés van a világon, ami magában foglalja a zombiveszélyt is.

Az Amazonról a felhasználók egy része annyit tud, hogy egy online könyváruházból kinőtt internetes kereskedelmi birodalom, és ez így van jól. Azonban a vállalat jó ideje már céges szolgáltatásokat is kínál, az Amazon Web Services lényegében egy felhő alapú platform azoknak a vállalkozásoknak, akik nem akarnak saját szerverekkel bajlódni. Ehhez a szolgáltatáshoz tartozik egy általános szolgáltatási szerződés is, mint minden hasonló esetben. Ezt általában a kutya se szokta elolvasni, pedig van ám benne egy érdekes pont, mégpedig – dobpergés – zombijárvány esetére!

A hétfőn frissített szerződés első látásra, de még másodikra és harmadikra is teljesen átlagos irománynak tűnik, amit az ember jellemzően figyelemre sem méltat, csak legörget az aljára, hogy nyomja a pipát, és már lép is tovább, pedig az 57.10-es szakaszban meglepő dolgok jönnek. Ennél a résznél a szöveg teljesen ártatlanul az Amazon új cross-platform 3D motorjáról ír, amit Lumberyardnak neveznek, majd pedig ez következik: A Lumberyard anyagai nem használhatóak az élet- vagy a biztonság szempontjából kritikus rendszerekben, mint amilyenek az orvosi műszerek, automatizált közlekedési rendszerek, önvezető autók, repülők, légiirányítási rendszerek, nukleáris létesítmények, ember által irányított űrhajók, illetve élőerőkkel kapcsolatos katonai bevetésekben. 

zombie

Már ez egy érdekes kitétel, de a java most jön: a korlátozás nem vonatkozik arra az esetre,  (amit az Egyesült Államok Járványügyi és Betegségmegelőzési Központja vagy annak utódszerve erősít meg) ha egy széles körben elterjedt vírusfertőzés tör ki, mely harapáson, és testnedvek keveredésén alapul, ami miatt az emberi holttestek újraélednek, és élő emberi húst, vért, agyat, illetve idegszövetet kívánnak fogyasztani, mely az emberi civilizáció összeomlását okozhatja. Tehát miről beszélünk? Zombikról, bizony!

Nos, ez vagy nagyon jól elbújtatott humor a száraz jogi szövegben, vagy pedig az ottaniak már tudnak valamit, amit mi még nem. De ha kiderül, hogy zombitámadás közeleg, akkor célszerű nekikezdeni fosztogatni, mert minden valamire való válsághelyzet (hadiállapot) velejárója az üzletek fosztogatása, és ezen belül a nagyképernyős tévékkel való rohangálás, miközben az utcán mindenfelé gyűrött újságpapírok repkednek, és autók lángolnak. De azért szerintünk mégis inkább vicc lesz ez, cáfolva azt a sztereotípiát, hogy az üzleti szoftverek és szolgáltatások piacán nincs helye a humornak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik