Tech

Így csinálhat magának hacker-profilképet Facebookon

Elkápráztatná barátait azzal, hogy ön az Anonymous legjobb hackere, vagy épp Neo a Mátrixból? Könnyen megteheti egy Facebook-trükk segítségével.

A Facebook egy fura, akár retrónak is nevezhető easter egget tartogat azoknak, akiknek még mond valamit az ASCII elnevezés, de vegyük gyorsan át, hogy miről is szól ez a két dolog. Az easter egg (szó szerinti fordításban húsvéti tojás) általában egy számítógépes program rejtett funkciója, míg az ASCII art segítségével egykoron karakterekkel és szimbólumokkal alkottak képeket (természetesen nem ez volt a fő funkciója), ami aztán úgy nézett ki, mint ami itt alant is látható.

ascii

Habár mára az ilyesfajta művészetnek megkopott az elismertsége, de még mindig vannak, akiket érdekelhet a dolog, és ehhez nyújt segítséget a Facebook és az Instagram rejtett trükkje, amelyhez nem kell semmilyen különleges tudás, Photoshop mágia vagy egyéb okoskodás, csupán pár kattintás az egész.

A lényeg, hogy aki szeretne egy ilyen ASCII fotót, annak mindössze annyit kell tennie, hogy megkeresi saját fotói között azt a képet, amit szeretne megváltoztatni,

hacker-profilkep-01

rákattint, hogy a kép nagy méretben jelenjen meg, majd a képen jobb egérgombbal kattintva kiválasztja a “kép megjelenítése” pontot.

hacker-profilkep-02

Ezután a böngészősávban kell megkeresni azt a részt, ahol a “.jpg” rész látható.

hacker-profilkep-03

Ha ez megvan, mindössze annyi marad hátra, hogy odaírjuk mögé a “.html”, vagy “.txt” kiterjesztést, és máris láthatjuk a változást.

hacker-profilkep-04

Ezt a képet aztán lementhetjük saját gépünkre, és Facebookra feltöltve már villoghatunk is hihetetlen képességeinkkel. Fontos, hogy a kiválasztott fotónak mindenki által láthatónak kell lennie, tehát ha a “.jpg”után még egy halom más karakter is látható, nem fog működni a dolog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik