Tech

Ilyen a gerinckímélő számítógépasztal

Viszlát gerincproblémák, isten veletek, szív- és érrendszeri betegségek: ha ilyen asztalnál dolgozunk ti már nem fogtok kialakulni az egész napos ücsörgés miatt.

Hányszor hallottuk már, hogy egyáltalán nem egészséges egész nap a számítógép előtt ülni. Mit tegyünk hát? A válasz egyszerű: álljunk fel, így rögvest sokkal kevesebb veszély fenyegeti az egészségünket. Na de hogyan tegyük meg mindezt, ha munkánk miatt napi 8-10 órán keresztül számítógép elé vagyunk szögezve? Szerencsére a megoldásban a bútorgyártás is segítségünkre lehet azzal a trenddel, ami néhány éve egyre jobban előretör. Úgy hívják: álló asztal.

crossover_1

Az egyre népszerűbb irodabútor ugyanúgy lehetőséget biztosít a mindennapi munkavégzésre, de mentesít az egész napos ülés okozta problémáktól, így csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, kisebb az esély a szívinfarktusra, és fontos, hogy megelőzheti az elhízást is (legalábbis az egyik faktorát semlegesíti). Habár elsőre ördögtől való gondolatnak tűnhet a napi nyolcban (vagy még többen) való álldogálás, az ilyen asztal előnyei bizonyítottak, és bizony a gerincünknek is sokkal jobb, mint amikor csak görnyedünk egész nap a székünkben (nem is beszélve az aranyérről). Jogos azonban a kérdés, hogy ha valaki álló asztalra kíván váltani, akkor hajítsa ki az addigi íróasztalát? Szó nincs róla, hiszen a NextDesk bemutatta a CrossOvert, melynek pont az a lényege, hogy a meglévő asztalkánkra rakhatjuk rá az ő darabjukat, és máris a mennybe jutunk. Vagy legalábbis fél méterrel közelebb hozzá.

crossover_2

A CrossOver szinte egyetlen vezérlője egy olyan gomb, melyet megnyomva magasságában állíthatjuk a platformot, feljebb vagy lejjebb emelve (eresztve) a laptopot, billentyűzetet, miegymást. Többféle anyagból választhatunk, így kérhetünk bambuszt, természetes gumifát, vagy újrahasznosított faanyagból készült asztalt, amennyiben számunkra is első a fenntartható fejlődés. Ha pedig egy kicsit elfáradunk az ácsorgásban, egy pillanat alatt visszatolhatjuk a teljes apparátust az asztallap magasságába, és ücsöröghetünk fél órát. Aztán újra lehet felkelni, hogy el ne tespedjünk. A tegnaptól előrendelhető CrossOver ára 399 dollár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik