Tech

Arcfelismeréssel bővült a Dropbox

Az új funkció Windows 10-et futtató eszközökön jelenik meg, nem kell többé jelszavakat bepötyögni.

A népszerű felhős tároló szolgáltatás egyre szorosabban fonódik össze a Microsofttal (nyugalom, felvásárlásról és beolvadástól azért nem kell tartani, nekik ott a OneDrive), és mivel a redmondi vállalat most úgyis mindenhol a Windows 10-re váltást erőlteti, a Dropbox is extra funkciókat kínál a hamarosan megjelenő új appban.

A Windows alkalmazásboltjából letölthető, kifejezetten Windows 10-re szabott Dropbox app egyrészt sokkal rugalmasabb húzd-és-vidd funkciókat kapott, a saját felülete és a Windows fájlkezelője, de akár más alkalmazások fájl-menüi között is egy mozdulattal másolhatunk vagy mozgathatunk fájlokat, de akár mappákat is. A gyorskereső funkció szintén a Windows 10 új Start menüjére hasonlít, itt is elég, ha elkezdjük begépelni a keresett fájl vagy mappa nevét, és az alkalmazás máris mutatja a leszűrt találati listát.

Megújulnak az értesítések is, interaktív formában kapunk felbukkanó jelzéseket például arról, ha valaki meghív egy megosztott mappába, amit úgy is elfogadhatunk, hogy ehhez nem kell a teljes Dropbox alkalmazást megnyitnunk.

A legszexibb funkció pedig a mobil Windows 10-zel bemutatkozó biztonsági funkció, a Hello beépítése: az új Dropboxban is elég lesz a laptop vagy a telefon kamerájába néznünk, és a biometrikus azonosítás után mindenféle jelszó használata nélkül léphetünk be saját felhős tárhelyünkre.

Az újrafaragott Windows 10-es Dropbox az elkövetkezendő napokban frissül a Windows Store-ban, de addig is, ha most letölti valaki és esetleg még a “régi” app települ, pár nap múlva automatikusan frissül az újra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik