Tech

Ezt csináld, ha meztelen nőként szeretnél fel-alá rohangálni a legnépszerűbb játékokban

Fantasztikus azért, hol tart már ez a modern technológia!

Ha jó a géped, szebb a grafika, ha legálisan akarod nyomni, akkor is megúszod olcsóbban, nagyobb a választék, több a billentyű – nagyjából ezek az érvek a pc-s játékok mellett a konzolokkal szemben. Amit sokszor nem hoznak fel, pedig legalább olyan fontos – sőt, mint most rámutatunk, sokkal fontosabb – az a szabad módosíthatóság, azaz a felhasználói-rajongói készítésű úgynevezett modok installálása, amellyel diszkréten átfazonírozhatjuk, vagy radikálisan átalakíthatjuk kedvenc játékainkat. Sok kiadó és fejlesztő alapelve, hogy a játék a játékosoké, azaz, ha egyszer megveszik a hivatalos kiadványt, azt csinálnak vele, amit akarnak. Ha meztelenre akarják vetkőztetni a szereplőket, hát vetkőztessék.

Az első Tomb Raider óta játékosok millióinak vágya, hogy levetkőztethessék a karaktereket. Akkor, 1996-ban még csak városi legendaként terjedt a titkos kód, illetve külön telepíthető patch, ami meztelenné varázsolja Lara Croftot. A meztelenség azóta valóság: a kellőképpen liberális Bethesda Softworks rendkívül népszerű szerepjátékai például szabadon moddolhatóak, most pedig, mint pár éve a Skyrim című játékhoz, a rendkívül népszerű Fallout 4-hez is elkészült a meztelen mod. Mindkettő különlegessége, hogy nem egyszerűen eltüntethetők a ruhák a szereplőkről, hanem új karaktermodelleket is tartalmaz, azaz szó szerint minden látszik, teljes részletességében. Módosítható a mellméret, a fanszőrzet – szóval minden.

Természetesen mindez a férfiakra is vonatkozik, ám rájuk egyáltalán nem figyeltek annyira a modderek, mint a nőkre. Ez nem (csak) a játékipar szexizmusa miatt van így, hanem, mint az alábbi videóból kiderül, azért, mert

a pénisz fizikája rafinált, nagyon nehéz a szabadon himbálózó hímtagot élethűen modellezni,

szóval teljesen érthető a helyzet. Megtudhatjuk azt is, hogy egy modder például jobb híján a saját nemi szerve alapján mintázza a játékbeli karakterekét.

És akkor következzék is a videó, amelyben a Kotaku újságírója magyarázza el lépésről lépésre, hogy mi a teendő, ha nudiznánk egy jót a posztapokaliptikus Bostonban, vagy Skyrim havas tájain. Egy YouTube-videóhoz képest meglepően sokat mutatnak az emberi testből, persze erre ráfoghatják, hogy de hát itt nem is valódi embereket látunk – azért munkahelyen óvatosan nézzük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik