Tech

Különleges laptopokat villantott az ASUS

A CES előtt bemutatott modellek között van a játékosoknak szánt, vízhűtéses erőgép, valamint stílusos, tabletté hajtogatható család.

Az ASUS is egyike azon gyártóknak, amelyek már a Las Vegasban induló esemény hivatalos megnyitója előtt megvillantják idei újdonságaik egy részét. Most egy brutálisan izmos, különleges gamer laptopot és egy hibrid családot jelentettek be.

A cég Republic of Gamers jelzésű termékei értelemszerűen a játékosok igényeire szabott hardvereket takarnak, és bár az igazán menők még mindig azt vallják, hogy a játékokhoz gondosan összerakott asztali monstrumok szükségesek, a most bejelentett GX700 laptop megváltoztathatja a véleményüket. A gamer notebookok egyik nagy hátránya, hogy az izmosabb hardverek hűtését nehezen tudják megoldani, egy fél órás játék után a “vas” szinte ordít a forróságtól, amit a viszonylag kis helyre összepréselt kialakítás miatt a ventillátoros hűtési megoldások nem tudnak kellően elvezetni. A GX700, amely a világ első folyadékhűtéssel megvalósított játékos laptopja, amely megoldást nyújthat erre a problémára.

asus-ces-02

A hatodik generációs Intel mobil processzorokkal és GeForce GTX 980 grafikus vezérlővel felszerelt laptopok teljesítményét ráadásul akár túl is hajthatják a tulajdonosok, a Hydro Overclocking System nevű hűtési megoldás egy extrémebb turbózást is elvisel. A bevezető sajtóanyag szerint akár 48 százalékos processzor-túlhajtást is össze lehet hozni a gépen, a processzor 3,2 gigahertzes órajelét 4 GHz-re húzva, míg a DDR4 RAM-okat is 2800 MHz-ig lehet turbózni az alapértelmezett 2133-ról.

Emellett a GX700 még valamiben rekorder, ez az első olyan notebook a világon, amely valós 4K / UHD felbontású kijelzővel érkezik az Nvidia G-Sync technológiájával felszerelve – ez utóbbi leginkább a nagy felbontással néha együtt járó képfrissítési akadozásokat, késéseket küszöböli ki.

Az ASUS másik friss bejelentése a VivoBook Flip család két új ragja. A 13,3 és 15,6 hüvelykes kijelzőkkel szerelt modellek a hibrid kategóriát erősítik, ezúttal nem szétszedhető, hanem a hátrahajtogatható típusból. A kijelző 360 fokban mozgatható a zsanérokon, így a hagyományos laptop mód mellett teljesen megfordítva táblagépként, “sátor” elrendezésben pedig prezentációs eszközként, vagy asztali mini tévéként is működtethető az eszköz.

asus-ces-03

Az új, fémházas Flipekben szintén hatodik generációs Intel processzorok dolgoznak, és a változatos konfigurációkba akár GeForce 940M grafikus vezérlő is belefér. A Windows 10-et futtató eszközökön már USB 3.1 Type-C port található, a közlemény szerint pedig akár 10 órán át is működnek egy feltöltéssel, így egy teljes munkaidőt is kibírnak, ha véletlenül otthon hagyjuk a töltőt. Az összhatást 10 pontot külön kezelő érintőkijelző, valamint egy nagyméretű, gesztusvezérlést is kezelő tapipad erősíti.

Az árazásról még nincs hírünk, ahogy arról sem, mikor jelennek meg kicsiny hazánk környékén a most bemutatott modellek, mindenesetre tesztlaborunkban máris előkészítettünk számukra egy kényelmes helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik