Tech

Az új Lenovo laptopok egyszerre Rambók és balerinák

Még az Egyesült Államok katonai szabványainak is megfelelnek a Lenovo új laptopjai, így mindamellett, hogy erősek, a gyűrődést is bírják rendesen.

Ahogy közeledünk a CES 2016 felé, úgy érkezik egyre több hír az érintett cégek háza tájáról, és most éppen a Lenovo laptopjain a sor, hogy felcsigázzák az érdeklődésünket. Itt van például a Lenovo X1 Yoga, valamint a Lenovo Carbon X1, melyek mindegyike duzzad az erőtől, illetve mindkettő megfelel az MilSpec (Military Specifications) szabványoknak is. Ez azt jelenti, hogy miközben üzletemberek módjára, biztonságos környezetben gyártjuk a grafikonokat és nézegetjük a tőzsdei híreket, időnként simán belehajíthatjuk a gépeket a mocsárba, aztán lemoshatjuk őket a csap alatt, elvileg ezt a kiképzést is simán ki kell bírniuk.

Mindezek mellett az X1 Yoga teljesen hű a nevéhez, hiszen 360 fokban hajlítgatható, mint egy valódi jógi, aki ott köt magán csomót, ahol csak akar. Ez a tulajdonság egy 15 órás repülőút alkalmával elég jól tud jönni, mint ahogyan a burkolat alatt lakó hatodik generációs Core i7, valamint a 2560×1440-es kijelző sem nevezhető ócskának, ám mindennek ára van, ami 1449 dollárt jelent az induló szinten.

lenovo-thinkpad-yoga_01

A Lenovo X1 Carbon sem panaszkodhat, hiszen neki is van Core i7-es processzora, valamint 16 GB RAM-ja, illetve akár 1 TB-os SSD-vel is kapható, a WiGig technológiának köszönhetően nincs szükség semmiféle vezetékre a dokkoláshoz, az adatforgalom pedig a 7 Gbps-t is elérheti. A forgalmazás februárban kezdődik, a kezdőár 1299 dollár.

lenovo-thinkpad-x1-carbon-2016_06

Ami egyébként a hardveres helytállás és a strapabírás mellett szimpatikus a két eszközben, hogy megjelenésre semmiben sem különböznek egy átlagos laptoptól, illetve hűen követik a szinte már unalomig ismert ThinkPad dizájnt, ezért egy unalmas céges meetingen sem néznek ki minket, amiért valamilyen extrém kinézetű modellel villogunk, de közben a lelkünk mélyén tudjuk, hogy egy zombiapokalipszist az öltönyös kollégák átlagos laptopjai nem élnének túl, bezzeg a mieink!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik