Tech

Élő közvetítés közben gyújtotta magára a lakást

Eddig is csináltak kapitális marhaságokat otthon az emberek, csak nem közvetítették videón. A mostani eset például teljesen elképesztő.

A livestreaming, tehát az élős videós közvetítés műfaja szép lassan az egyik legnépszerűbb új internetes divattá növi ki magát. Először csak professzionális streamelők tűntek fel – ők például játékokat, zenét, vagy valamilyen beszélgetést közvetítettek, de mostanában olyan teljesen őrült csatornák is sok százezer követőt vonzanak, mint a folyamatosan zabáló ember, vagy a munka közben mindig síró nő.

Manapság tehát már bárki streamelhet bármit, akinek van otthon egy webkamerája és egy viszonylag stabil netkapcsolata. Arról nem tudunk pontosan, mit közvetített az a japán férfi, akit nem valamilyen előre elhatározott tevékenysége, hanem egy Darwin-díjas alakítása tett híressé. Emberünkről ugyanis felkerült a YouTube-ra az alábbi videórészlet, melynek első része nem valami érdekfeszítő, karkötőjét mutogatja, valamint egy gyufásdobozt, amit a videó negyedik percénél kezd el használni is – ekkor kezdődik az igazi látványosság.

Hősünk ugyanis sikeresen lángra gyújtja az egész dobozt, amelyet a földre ejt, és ez csak az első teljesen érthetetlen hibája a sorban. Nézzük csak, miket csinál ezután:

  • A még égő gyufaszálat elegánsan leteszi a másik irányba, és miközben a leesett dobozt próbálja eloltani, a gyufa csendben meggyújt egy adag papírt a másik oldalon, a számítógép tetején.
  • Emberünk ekkor egy üveg ásványvizet zúdít a gépen égő papírhalomra. Igen, az áram alatt levő gépen levőre.
  • Az égő papírszemetet aztán valamilyen furcsa indíttatástól hajtva hátraviszi a szoba végébe, és leteszi egy halom papírdoboz közé. Okos.
  • A tűz nem alszik el (hisz miért is tenné), ezért a fiatalamber rátesz egy halom dobozt a lángoló halom tetejére.
  • Az addigra már elég magas lángokat egy levesestálnyi vízzel próbálja leönteni, mondanunk sem kell, sikertelenül.
  • Ezután ágyneművel próbálja szétcsapkodni a tüzet (ezzel pont felszítva azt).
  • Végül sietve elhagyja a helyszínt anélkül, hogy a szanaszét heverő gyúlékony dobozokat, papírokat és bútorokat legalább arrébb húzná.

A tűz láthatóan hatalmasra nő a videó végére, de a YouTube-film alatt a feltöltő azt írja, a férfi és családja túlélte az esetet. Ezek után persze magunk sem tudjuk, hogyan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik