Tech

A Google újabb szemüvege lesz az igazi

A Google a kisebbfajta bukta ellenére nem hagyta magára az okosszemüveg projektet: érkezőben van a 2.0 modell, ami még többet tud, még jobban, és még viselhetőbben.

Habár a Google Glass nem terjedt el világszerte, és az egyéni felhasználóknak szánt első változat fejlesztését le is állították, a gigacég nem pihen. Készül ugyanis a 2.0 modell, ami mindenben jobb lehet elődjénél, bár a cég nem igazán reagált még az FCC-től (Federal Communications Commission) frissen kiszivárgott információkra. Az amerikai kormányzati szerv, mely felülvizsgálja és jóváhagyja az elektronikai eszközöket, közzétett néhány fotót a Google Glass 2.0-ról, melyeken nem csak a külső dizájnt, hanem a belső áramköröket is láthatjuk, illetve az is kiderül, hogy a gigacég harmadik félt is bevon annak érdekében, hogy a szemüveg sikeresen menjen át az engedélyezési eljáráson.

google glass 20

A Google Glass következő verziója egyesek szerint új irányvonalat képvisel, és azt reméli tőle a cég, hogy fellendíti a viselhető kütyüinek eladásában tapasztalható stagnálást, főleg akkor, ha üzleti felhasználása is megvalósul, és nem csak az utcai polgárok vásárolják elenyésző darabszámban. Az FCC dokumentumai szerint egyébként a Google Glass 2.0 leginkább az első verzió Explorer Editionjének továbbgondolása lesz, ugyanakkor meg nem erősített információk szerint a nagyobb kijelző mellett Intel Atom processzort kap.

A Google Glass kapcsán elmondható, hogy tudásához képest nagyon drága volt, ráadásul az emberek egyfajta félelemmel viseltettek iránta annyiban, hogy attól tartottak, tudtukon kívül készítenek róluk fényképeket és videókat, így aztán végül 2015. januárjában állt le a projekttel. Most azonban itt az első bizonyíték az újrakezdésre, meglátjuk, ezúttal mi sül ki a dologból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik