Tech

Lenyűgöző rajzokkal bizonyították, hogy tényleg minden út Rómába vezet

Mindenki hallotta már az ókorból eredő mondást: minden út Rómába vezet. De ha el is fogadjuk azt, hogy a születésekor valóban így lehetett, vajon érvényes-e még ma is ez a megállapítás? Három német dizájner szemkápráztató projektje szerint igen.

A Moovel Lab csapata, vagyis Philipp Schmitt, Benedikt Groß, és Raphael Reimann 486713 egyenlő nagyságú cellára osztották fel Európa térképét. Mindegyik kis terület, egy-egy Rómába tartó utazás kezdőpontját jelöli. Aztán egy GraphHopper nevű útvonaltervező, és egy szabadon használható útadatbázis, az Open Street Map segítségével létrehoztak egy algoritmust, amelyik kiszámolta a legrövidebb utat az olasz főváros, és az összes kiindulási cella között.

Amikor elkészültek a számítások, az útvonalakat aszerint vastagították, hogy mekkora volt rajtuk a virtuális forgalom. A végeredmény ez a térkép lett, amelyen mintha egymásba ömlő folyók hálóznák be Európát.

kép: lab.moovel.com
kép: lab.moovel.com

Ha IDE kattint, a Moovel Lab honlapján, megnézheti az interaktív térképet. Minél jobban ráközelít az egy-egy területre, az összképnek annál lenyűgözőbb részletei tárulnak fel.

(via: The Independent)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik