Tech

Karma néven jön a GoPro drónja

A GoPro kénytelen volt lépni valamit, mert a versenytársak egyre inkább kezdtek betolakodni a területére. Épp ezért most a GoPro tolakodik másik piacra.

Aki valaha is dolgozott GoPro termékkel, az tudja, hogy a cég által gyártott eszközök valóban minőséget képviselnek, és a jelenleg már 20-30eze forint körül kapható akciókamerákhoz képest ég és föld a különbség, természetesen a GoPro javára. Ugyanakkor a drónok és a kamerák piaca egyre inkább átfedésbe kerül egymással, és aki nem szeretne perifériára sodródni, annak alkalmazkodnia kell a piac igényeihez, ezért a GoPro is úgy döntött, ideje a két területet komplementer halmazzá alakítania.

Ennek eredménye lett a Karma névre hallgató drón, melyről már 2014-ben is pletykáltak a bennfentesek, majd ezt követően az idei Code Conference keretein belül a gyártó is megerősítette a fejlesztését, és most már azt is lehet tudni, hogy jövőre a boltokba is kerül.

A Karma lesz a GoPro belépője a drónok piacára, ami jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő tech-részpiac. A kamerás drónok polgári felhasználású területén most a DJI az uralkodó, mely milliárd dolláros értéket képvisel és bizony erőteljesen benyomult a GoPro területére is a földi kameráival.

A Karma kapcsán sajnos igen csekély információval rendelkezünk, és a gyártó is csak amolyan „ízelítő” oldalt tart fent neki a neten, de annyi biztos, hogy 4K-s egységre számíthatunk, amit egy quadcopter fog cipelni… és nagyjából ennyi. Van még az az egyperces videó, amit a GoPro egy-két napja közzétett, de abban meg ugyanazokat a snitteket látni, amiket már októberben is megismerhettünk egy másik filmben, de talán a CES 2016 több információval szolgál majd.

Olvasói sztorik