Tech

Az Anonymous bemutatta, hogyan lövik le az Iszlám Állam oldalait

A hackercsoport képviselői exkluzív interjúban mondták el, hogy a titkosszolgálatoktól segítségére van szükségük, hogy le tudják lőni a dzshadisták szervereit.

Az elmúlt pár évben a Ghost Secnek nevezett kis szakértőcsoport által vezetett Anonymus állítása szerint 100 weboldalt és 25 ezer közösségi hozzáférést kapcsolt le.

Most először adtak interjút a Sky Newsnak mióta meghirdették a háborújukat az Iszlám Állam ellen. Kiderült, hogy a Ghost Sec kemény magja nagyjából tizenkét főből áll, akik mind számítástechnikai biztonsági üzletágban dolgoznak. Vannak arabul beszélő segítőik is, akik segítenek, és duplán is leellenőrizik a célpontjaikat, mielőtt akcióba lendülnének.

Az egyik Anonymus-hacker, Comedi társaival, Ransackerrel, TorReaperrel együtt bemutatták, hogy az egyik célpontnak kijelölt weboldalt egy általuk kifejlesztett DDoS-támadással elérhetetlenné teszik. Ez a fajta módszer normál esetben órákba vagy napokra kapcsolják le az oldalakat, de ők egy speciális program segítségével hónapokra el tudják intézni. Mindemellett az Iszlám Állam oldalait egyre jobban védik.

A háromgyermekes Comedi szerint a titkosszolgálatokat vagy nem érdekli, vagy nem tudják, hogyan kellene küzdeniük ellenük, vagy nincs hozzá megfelelő emberi erőforrásuk.

Azt hiszem, ha ezt hivatalosan kellene végeznek, akkor napi nyolcórás munkában tenném, és aztán el is feledkeznék róla. Nekünk viszont csak akkor van szünet, amikor dolgozunk vagy alszunk

– mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik