Tech

A jövő itt van: 2016-ban érkezik a változtatható mintájú cipő

A ShiftWear cipőjének oldalán a Kindle-ből mindenki számára ismerős e-tintát használó képernyő kapott helyet.

Az egyelőre még az Indiegogo nevű közösségi finanszírozó oldalról előrendelhető, legkorábban 2016 őszén érkező cipők ára fazontól függően 150-350 dollár közt (44-103 ezer forint) változik, piaci áruk ennél előreláthatólag 50 dollárral (14 ezer Ft) lesz magasabb.

A mosógépben mosható, egy feltöltéssel harminc napig üzemelő, természetesen vezeték nélkül, vagy épp lépéseink energiájával tölthető cipők vízhatlanok, készítésükhöz a többek közt golyóálló mellényekhez is használt kevlárt használták fel.

A terv egy New York-i tervező, David Coelho fejéből pattant ki, aki ügyesen felismerte, hogy az okossá tett ruhadarabok és kiegészítők sorából eddig a cipők még kimaradtak, így ideje pótolni ezt az óriási hiányosságot.

A HD-felbontású, színes képernyők az e-könyvolvasókból – mint a Kindle – már ismert e-Ink technológiát használják, sőt, képesek akár animációk megjelenítésére is. Állókép esetén természetesen a kijelző az olvasókhoz hasonlóan nem fogyaszt energiát.

A mobilappal vezérelhető cipőhöz természetesen saját mintákat is hozzárendelhetünk, így például akár a nevünket is a cipőnk oldalára írhatjuk, de inkább egy animált Van Gogh-festmény még jobb ötletnek tűnik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik