Tech

A Microsoft kinyírja a tableteit

A redmondi mamutcég az utóbbi időkben két vadonatúj tabletét is még a piaci megjelenés előtt a kukába dobta.

A Microsoftnál az elmúlt hónapokban igencsak zajlottak az események, hiszen a nyár közepén kijött a cég friss-ropogós Windows 10 operációs rendszere, majd pedig ősszel megérkeztek a gyártó vadonatúj Surface masinái. Most pedig fény derült arra, hogy a Microsoftnak néhány olyan terméke is van, mely sajnos vagy nem sajnos, de várhatóan sohasem látja meg a napvilágot.

Ilyen például az a mellékelt kiszivárgott felvételen is látható tablet, mely állítólag Mercury néven támadott volna, ha egyszer megjelenik a kereskedelmi forgalomban. A leginkább egy nagyméretű Lumia okostelefonhoz hasonlítható külcsínű táblagépről vajmi kevés konkrétumot lehet tudni, mindenesetre több mint valószínű, hogy egy 7-8 colos kompakt modellről van szó, melyet a Microsoft nemrégiben azért kaszált el, mert meglátása szerint csak igen mérsékelt piaci sikert aratott volna.

Snap1089

Nem ez egyébként az első olyan tablet, melyet nem sokkal a piaci megjelenés előtt halálra ítélt a Microsoft. Már 2013-ban javában arról pletykáltak, hogy hamarosan érkezni fog egy vadonatúj Microsoft táblagép: ennek a bizonyos Surface Mininek 2014 májusában kellett volna bemutatkoznia, erre azonban végül is nem került sor. A cég egyik vezetője a múlt hónapban elismerte, hogy a Surface Mini ténylegesen létezett, de a prototípus fázison különböző okokból kifolyólag sajnos nem jutott túl.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik